Daniel Jónsson – en fläkt av Island på Gothenburg Horse Park

Daniel Jónsson på Landsmót 2012. En sista ritt på Thóroddur frá Thóroddsstödum
Foto: Yvonne Benzian/Ishestnews

 

Ett känslosamt ögonblick
Foto: Yvonne Benzian/ishestnews

 

Ishestnews passade på att ställa några frågor till Daniel Jónsson på Sävebanan idag. Efter att ha beundrat hans talang på hästryggen på flera Landsmót är det ju extra spännande att talas vid på svensk mark. Att ha en av Islands mest anlitade avelsvisare på plats känns en smula vördnadsfullt.

Daniel är i Sverige för att träna hästar och även passa på att ge lektioner. Han tycker att skillnaden mellan Island och Sverige inte är så stor som man skulle kunna tänka sig.

– En skillnad är att i Sverige vill folk gärna ta ridlektioner, det är inte så vanligt på Island, förklarar Daniel. Jag gillar Sverige, ni har många fina hästar och duktiga ryttare som vill utvecklas.

På frågan om hur han tror att det kommer att gå på tävlingen (hans ska tävla 5-gång på både Isak från Sundsby och Oliver frá Kivstum) svarar Daniel så här med ett garv:

– Det får vi se! Men det är trevliga människor här och vädret är fint.

Daniel Jónsson Foto: Yvonne Benzian/ishestnews
Daniel Jónsson
Foto: Yvonne Benzian/ishestnews

Daniels plan är att försöka komma till Världsmästerskapen i Berlin tillsammans med Oliver och tävla för Island. Nu börjar avelsvisningarna och han behövs på Island. Men han kommer tillbaka då och då, tränar Oliver och håller lektioner. När visningssäsongen är klar tänker han försöka vara här i Sverige 1-2 månader.

Ishestnews tackar för den korta intervjun och önskar Daniel lycka till.

Snart in på banan med isak från Sundsby Foto: Yvonne Benzian
Snart in på banan med Isak från Sundsby
Foto: Yvonne Benzian