Om Ishestnews.se

Ishestnews.se är en av Nordens mest besökta nyhetsajter om islandshästen och vi har en bred inriktning av nyheter med reportage, resultat, intervjuer, referat, bilder och videos från islandshästvärlden. Förutom ett  intressant nyhetsflöde brukar vi arrangera några tävlingar per år med utlottning av fina priser.  Sajten startades i maj 2012 och har snabbt blivit populär, uppskattad och välbesökt. Ishestnews.se är kopplat till både Twitter och Facebook och även där vi har en mycket stor räckvidd.

Vi bakom ishestnews.se är islandshästentusiaster och vi drivs av islandshästens mångsidighet, kultur, skönhet och egenskaper.

Yvonne Benzian bor utanför Göteborg och har ridit på ridskola i stort sett hela livet med vissa uppehåll när jag fegat ur, eftersom jag är en feg ryttare. Sista gången jag fegade ur på ridskola och bestämde mig för att sluta med hästar helt sa två vänner samtidigt att “rid Islandshäst”. Knäppskallar, tänkte jag, jag vill ju rida dressyr. Men anmälde mig ändå till privatlektion på Raudhetta Islandshästar i Lindome. Och på den vägen är det. Efter några år hade jag helt plötsligt min första egna häst, valacken Hrekkur och nu ingår även Töfradis i min svenska hästfamilj. På Island har jag ett avelsto och är delägare i ytterligare ett sto med flera föl. För mig är islandshästen den perfekta om än svårridna hästen. Den är glad, pigg och arbetsvillig och samtidigt otroligt snäll. Ett extra plus är att ha upptäckt Island med sin natur, kultur och fantastiska människor.
I mitt umgänge med hästar är det viktigt för mig att hästen har det bra och är med på “resan”. Har arbetat som copywriter och frilansskribent under många år.


Sandra Marin
kommer från Stockholmstrakten och är numera är bosatt på Island sedan femton år. Där driver jag ett hästföretag med uppfödning, ridutbildning, träning och ridresor. Jag har gått Hólars 3-åriga tränar och instruktörsutbildning och jobbat på flera kända avelsgårdar runt om på Island. Jag tävlingsrider gärna, men jag hittar den största inspirationen genom att träna hästarna i lugn och ro hemma och genom att hitta vägar och lösningar som hjälper varje enskild häst att förbättra sig. Jag är även småbarnsmamma till två barn och en teknik/data/fotonörd av stora mått. Gillar även att skriva texter och jag är Ishestnews.se isländska länk.

 

Dagny Reykjalin är en isländsk webdesigner utbildad i grafisk design på Iceland Academy of the Arts. Dagny  har jobbat med att skapa hemsidor sedan 1998 och hon har även studerat multimedia design i Århus Danmark, 2006-2008. Dagny äger och driver företaget Blek i Akureyri, norra Island som har uppdragsgivare från hela världen. Kontakta gärna Dagny via email om Du har frågor eller synpunkter om Ishestnews.se.

 

Maila till oss: ishestnews@gmail.com