Vintermästerskapen 2013 blev en succé!

Date:

Banan innan tävling Foto: Vintermästerskapen

Idag har den första av de tre deltävlingarna i den helt nya vintercupen Vintermästerskapen genomförts på anrika Strömsholm i stora ridhuset och evenemanget är helt klart efterlängtat och en självklar succé!

Klockan 09.00 gick första start i grenen T8 och under dagen har totalt 110 ekipage kommit till start och finalerna har precis avslutats när detta skrivs. Publiken bjöds på många fina riduppvisningar, ingen nämnd ingen glömd.
För den som vill veta resultat och placeringar samt hur arrangemanget organiserats m.m se: www.vintermasterskapen.se som är en otroligt fin och välgjord hemsida som verkligen är användarvänlig och snabb på att uppdatera samt ge rolig information där bland annat ”dagens ryttare”, där alla ryttare som anmält sig får en personlig presentation, blivit väldigt uppskattat.

Redan vid dagens finaler fick de högst placerade fina vinster i form av prispengar och hela arrangemanget genomsyras av god organisation och bra ekonomi – mao proffisgt skött så här långt Bara de tuffa jackorna funktionärer och ansvariga bar med tävlingens snygga logga på var en rolig detalj som många kommenterade.

De läckra jackorna! Foto: Vintermästerskapen

Det är roligt att se hur ett driftigt gäng med Anne Fornstedt, Eyvindur Mandal Hreggvidsson, Sebastian Nordlander, Ingela Liljeström, Sofie Fältsjö och Ella Brolin i spetsen kan lyckas med att driva ett sådant här mastodont projekt i hamn med allt vad det innebär vad gäller planering och organisation, funktionärer och domare samt inte minst det som alltid sägs vara så svårt och tufft vadgäller tävlingar i islandshästvärlden – ekonomin.

-Vi har valt att inte se något som omöjligt sedan vi bestämde oss för att genomföra denna nya tävling, som vi hoppas ska bli årligen återkommande. Behovet har helt klart funnits då vi blev fullkomligt bombarderade med anmälningar så fort vi började ta emot dem, berättar en av tävlingens eldsjälar, Anne Fornstedt.
Ekonomin har heller inte varit något problem, snarare tvärt om. Sponsorer och pengar från betäckningsauktionen har hjälpt oss så att vi kommer kunna dela ut höga prissummor vid den festliga prisutdelningsceremonin på kvällen efter den sista deltävlingen den 2 mars, berättar Anne vidare.
Publiken verkade trivas i det uppvärma ridhuset och speakern lotsade vänligt men bestämt de tävlande så att allt flöt på och trots vissa förseningar får dagen med beröm godkänt från oss som satt på läktaren. Vi uppskattar att det som mest var ca 500 personer i publiken. Under lunchen presenterade Denni Hauksson sin nya tävlingsform ”Tölt in harmony” med hjälp av några duktiga ryttare som fick med beröm godkänt i denna nya tävlingsgren.
Denni hoppas att ”Tölt in harmony” ska vinna mark i framtiden och enligt honom främjar den extra god ridning och är ”hästvänlig” på ett tydligare sätt än de klassiska grenarna vi är vana att se. Vid en snabb rundfrågning bland publiken så kan man sammanfattningsvis säga att många tyckte om det dom såg men att det var lite väl stillsamt och kanske inte helt publikvänligt.

Snygga Jenny Mandal tog hand om tävlingens sponsorer och VIP-gäster på bästa sätt! Foto: Vintermästerskapen.

Tävlingen bjöd även in sina sponser till att kunna sitta på en VIP – läktare där Jenny Mandal var proffsig värdinna och bjöd på champagne med tilltugg, kaffe och hembakat fikabröd – FalsterboHorse Show släng dig i väggen!
Jesper Bengtsson och hans firma Alldeles Catering höll i cafeterian som var väldigt uppskattad med hembakat, varmt och kallt lunchalternativ och drycker av olika slag. Ca. 300 luncher såldes och till nästa gång ska det finnas ännu mer för den hungriga publiken att äta hälsar man från arrangörshåll. Vintermästerskapen är som sagt en succé och nu ser vi fram emot och längtar efter nästa proffsigt arrangerad deltävling den 8 februari!

Vid pennan: Malin Annell

 

Alexandra Alerius och hingsten Fagur från Snarap från dagens tölt in harmony/töltfimi. Foto: Andri Gislaon.

 

Prisutdelning i femgång Foto: Vintermästerskapen

Share post:

Related articles

Bellas ridövning – en enkel variant på ett dressyrprogram

Den här veckan får ni ett dressyrprogram! Det här progamet är en lite enklare variant som innehåller skritt,...

Spännande utbildningsseminarium på gång. Nya forskningstudier om ryttarens vikt och hästars påverkan på människor

  I januari 2024 kommer Isländska Ridsportförbundets (LH) utbildningskommitté och Horses of Iceland arrangera en serie onlineseminarium på temat ...

“Toppur mår bra, han är pigg och glad”- en pratstund med Jamila Berg

  Ishestnews har fått en pratstund med landslagsryttaren Jamila Berg som så oturligt fick avbryta sin A-final i tölt...

Sadlar – del 2: En sadel som passar ryttaren

I del 1 av vår artikelserie om sadlar koncentrerade vi oss på hur sadeln passar hästen. Nu är...