Nytt tränarpar till Sverige

bl5
Daníel Ingi Smárason och Berglind Rósa Guðmundsdóttir.

I höst kommer ett nytt och mycket välmeriterat tränarpar flytta till Sverige för att starta verksamhet. Eller snarare för ta över den verksamhet som Hinni Sigurdsson och Beta Gardarsdóttir driver på gården Lunden i Gislaved. Berglind Rósa Guðmundsdóttir, 29  och Daníel Ingi Smárason, 31  från Hafnafjördur i Reykjavík flyttar till Lunden i september tillsammans med deras 5-åriga son. De kommer att satsa helhjärtat på träning och utbildning av häst och ryttare och Daníel är även duktig på att sko. IsHestNews slog en signal till Berglind Rósa för att få veta mer om dem och flytten.

bl3
Ett mycket framgångsrikt par. Berglind Rósa och Þjótandi frá Svignaskarði.

-Vi har fått förfrågningar tidigare från andra håll men då har det alltid varit någon häst eller någon tävlingssatsning som stoppat oss. Hinni och Daniel har växt upp tillsammans och känner varandra väl. När vi i februari fick frågan från Hinni om vi kunde tänka oss att prova på att driva verksamhet i Sverige bestämde vi oss för att hoppa på det och inte låta något stoppa det, berättar Berglind Rósa som förövrigt är förskolelärare och hon har beviljats ett års tjänstledighet.

danni
Daníel Ingi och Blængur frá Árbæjarhjáleigu i full fart!

-På Lunden finns en mycket bra anläggning och vi kommer att stanna ett år för att känna oss för. Anledningen till att vi kommer i september är att vi vill avsluta tävlingssäsongen här på Island först. Vi har två hästar som kvalat in till Fjórdungsmót och Daníel ligger i den absoluta toppen i passgrenarna på Island och satsar stort på Íslandsmót i sommar,  säger Berglind Rósa.
Daníels  bästa tid i speedpass är 7.20 sek. och i 250 m pass 21.66 sek. och 2012 blev Daníel  isländsk mästare i just 250 m pass. Både Berglind Rósa och Daníel Ingi har flera isländska mästartitlar på meritlistan och de båda har vunnit det mesta som går att vinna som YR-ryttare.

Kommer ni att ta med er någon eller några hästar från Island?

-Det har vi inte riktigt bestämt än. Vi får se till hösten.

Hur går det med svenskan då? Har ni börjat träna?

-Ja, vi har faktiskt börjat. Vi har köpt både ljudböcker och CD med svenska undervisning, skrattar Berglind Rósa.

IsHestNews önskar detta ambitiösa tränarpar ett stort lycka till med sin Sverige-satsning!