Nu bildas Tölt in Harmony-klubben

Date:

Arbetet med Tölt in Harmony går vidare och en klubb håller på att bildas. Hela styrelsen är vald och nu har förfrågan gått ut till tjugo domare om de vill döma den nya tävlingsformen. Fjorton av dem har redan tackat ja. De domare som fått förfrågan är de sju som dömt eller varit aktiva domarsekreterare under Vintermästerskapen, alla SIF:s FEIF-domare samt alla SIF:s sportdomare som även är Ridinstruktörer (A-instruktörer) eller Ridlärare för Islandshäst.

Tölt in Harmony kommer att presenteras vid FEIF:s seminatium i september. Innan Tölt in Harmony-klubben får en egen hemsida finns all information här.

 

Reynir Adalsteinsson (d.ä.) uppfann ”Töltfimi” och Trausti Thor Gudmundsson, Benni Lindal, Jens Einarson m.fl. har fortsatt Reynirs arbete. Vi kallar ”Töltfimin” för ”Tölt in Harmony” nu när den kommit till Europa. Syftet med ”Tölt in Harmony” är att göra vår sport hästvänligare och hästarna mer ridbara. Det görs bl.a. genom att bedömningen följer ”Utbildningsskalan” och där premieras lösgjordhet både högt och tidigt i hästens utbildning. Att hästen är lösgjord innebär att den är i psykisk och fysisk balans och på så sätt blir vår sport hästvänligare.  I dagsläget finns det tre nivåer som bedöms efter olika kriterier i Utbildningsskalan. På filmen rider Johan Häggberg sin Mist från Lind. Deras program är nivå 2. Kommentarerna på ritten var bland andra: ”Det positiva är att hästen går i en bra takt och ekipaget följer den utritade ridvägen rimligt. Vore önskvärt med en jämnare form och bättre bärighet”.

Share post:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Intervju med Camilla Hed om FEIF-seminariet som fokuserade på nya teorier och tankar om form, hästens rörelser och hur ryttaren påverkar.

24– 27 mars var det dags för det årliga FEIF-seminariet, denna gång för instruktörer, tränare och domare gemensamt....

Reportage från den inspirerande hästfestivalen på Sundabakki med föreläsningar, clinic, hingstar och annan inspiration

  Lördagen satt vi bänkade i det ljusa ridhuset på Sundabakki. Det var dags för Hästfestival. När Vignir Jónasson...

De kom, de sågs i passage, de segrade! Olil och Glampi vann kvällens gædingalist

Och inte bara passage utan även ökad tölt, samlad tölt, explosiv galopp och tillbaka till samling. I kvällens...

Islandshästens dag är tillbaka den 26 mars i Helsingborg

  Äntligen är det dags för Islandshästens dag i Helsingborg igen. Liksom många andra event fick tävlingen ställas in...
sv_SESvenska