Mette Mannseth utbildar på Wången 15-16 oktober

Date:

 

Mette-Mannseth1-2-520x410
Mette vann isländska mästerskapen i femgång i somras.

En av Islands mest framstående tränare och ryttare, Mette Mannseth, kommer till Wången 15-16 oktober för att hålla clinic. Till vardags arbetar hon som huvudridlärare på det isländska universitet Hólar.

– Jättekul, verkligen! Mette är otroligt populär och därmed svår att kunna boka in för den här typen av uppdrag. Vi är jätteglada att det gick att lösa och det blir stimulerande dagar för såväl elever, studenter, personal och gäster, säger Camilla Hed, islandshästlärare på Wången.

Norskfödda Mette Mannseth driver en stor träningsgård på Island tillsammans med sin man Gísli Gíslason där de bedriver träning och uppfödning. I somras segrade hon dessutom under de isländska mästerskapen. Vid sidan av tävlingskarriären, den egna gården och arbetet på Hólar är Mette flitigt anlitad som utbildare runtom i Norden.

Det blir ett späckat schema under vistelsen på Wången. Såväl hippologstudenterna som personalen kommer att rida för Mette. Dessutom bjuds sex externa gäster in och de får tre egna ridpass vardera inför Mettes granskande ögon. Mette hinner även med att hålla en föreläsning.

– Vi sålde slut på de sex platserna till externa gäster på nolltid! Om man ändå vill ta del av Mettes kunskaper så är man välkommen att köpa läktarplats till onsdagens eller torsdagens ridpass. Då får man delta så mycket man vill och även lyssna till föreläsningen, säger Camilla Hed.

Läktarplatserna till onsdag 15 oktober eller torsdag 16 oktober kostar 200 kronor per dag och då bjuder Wången på lunch på Wångens wärdshus. Ridpassen i Wångens rid- och körhall pågår från kl 08.00 båda dagarna. 16.00 på onsdagen inleds föreläsningen och frågestunden i Wångens aula.

Läktarbiljetterna köps på plats på Wångens wärdshus. Om du har frågor om Mette Mannseths besök – ring Camilla Hed på 070-609 18 72.

 

Share post:

Related articles

De kom, de sågs i passage, de segrade! Olil och Glampi vann kvällens gædingalist

Och inte bara passage utan även ökad tölt, samlad tölt, explosiv galopp och tillbaka till samling. I kvällens...

Islandshästens dag är tillbaka den 26 mars i Helsingborg

  Äntligen är det dags för Islandshästens dag i Helsingborg igen. Liksom många andra event fick tävlingen ställas in...

En pratstund med Jenny Mandal om Gædingalist. ”Grenen ska visa islandshästens genuina särart med uttrycksfulla rörelser och bra gångarter!”.

Som vi redan tidigare kunnat läsa har Gædingafimi bytt namn till Gædingalist. Om vi översätter till svenska så...

Sofia Hallin funderar – Känslig, lugn eller bara missförstådd häst och vad är skillnad mellan Sverige och Island?

Jag fick en fråga om vad som är dom största skillnaderna mellan hästarna som kommer från Island och...
sv_SESvenska