Kval-tävling med extra isländsk touch

Date:

 

Här ska tävlas
Foto: Tom Campbell

10 augusti arrangerar Islandshästföreningen Glaumur i Värmland för första gången en tävling i Geadingakeppni – och ett SM-kval dessutom.

Tack Victoria Österberg för text!

Fart och fläkt, fina hästar och riktigt go stämning, det är vad Glaumur hoppas på när de bjuder in till SM-kvaltävling i Geadingakeppni. Dessutom kommer domarna den här gången att vara lite mer långväga än vanligt.

Valur Valsson från Island ska döma
Foto: Privat

 Domare från Island

Att hitta domare till en kval-tävling samtidigt som det är VM-finaler i Berlin kanske inte var det enklaste uppdraget, men skam den som ger sig. Louise Röjbro i Glaumurs tävlingsgrupp valde att tänka lite utanför boxen.

– Jag har bott på Island och har många goda vänner där, därför tänkte jag att det skadar ju inte att fråga och tidsmässigt tar det inte längre tid för Valur Valsson att ta sig från Island än för Illugi Guðmar Pálsson att åka från Skåne, ja det är väl knappt så det tar längre tid än för Caroline Oddsson att ta sig från Linköping, säger Louise Röjbro.

Men det var inte bara för att fylla domarkvoten som domarna blev något långväga.

– Eftersom det är första gången vi arrangerar en tävling i Geadingakeppni känns det viktigt att lära från dem som kan och att ta hjälp av rutinerade domare som kanske även kan ge oss goda tips och råd för hela arrangemanget, det känns viktigt, säger Glaumurs ordförande Karin Ekbro Wendel.

Nu ser föreningen fram emot att välkomna tävlingsformen Geadingakeppni på den naturnära tävlingsplatsen. Och kanske kan brisen från sjön Fryken bidra till lite extra isländsk känsla.

Nathalie Löfgren, här på Ivar frá Hasaeti har anmält sig till Gaedingakeppnitävlingen
Foto: Victoria Österberg

Share post:

Related articles

Hingstadventskalendern lucka 5: Gneisti från Lermansbo

I lucka fem hittar vi fyrgångshingsten Gneisti från Lermansbo (Hrafnaxi frá Vestra-Geldingaholti u. Mysla från Stenholmen ue. Fylkir frá...

Hingstadventskalendern lucka 4: Fengur från Backome

I lucka fyra hittar du Fengur från Backome (Álfur frá Selfossi u. Fjola frá Kirkjubæ ue. Hrodur frá...

Hingstadventskalendern lucka 3: Björgúlfur frá Þverholti

På plats tre, eller snarare plats 22 med 16 betalda stoavgifter hittar vi hingsten Björgúlfur frá Þverholti (e. Ljósvaki...

Intervju med Arnar Bjarki Sigurdarson som berättar om träning, undervisning och massor av annat spännande!

Många av oss har beundrat Arnar Bjarki Sigurdarson när han tävlat på Landsmót och Meistaradeild. Han rider väldigt...