Lag-SM 2019, succé för Hrimfaxi! Och en passbana med meterpris!

Date:

Hrimfaxi får stå värdar även nästa år för de knep segern i år igen.
Foto: Fanny Nordh

Under tre mycket soliga och varma dagar har ungdomar från hela Sverige samlats hos oss i Hrimfaxi islandshästklubb för att göra upp om att bli Sveriges bästa ungdomslag. Förra året var det laget Hrimfaxi Goldies som vann tävlingen, och vi fick därför äran att arrangera lag-SM detta år. Under våren och försommaren har kvaltävlingar arrangerats runt om i landet, och detta år var det hela tjugofem lag som försökte kvala till tävlingen. Av dessa lag var det fjorton som gick vidare till lag-SM, även förra årets vinnare får vara med och tävla.

Att arrangera lag-SM var någonting helt nytt för oss i Hrimfaxi, och planeringen inför tävlingen började ett helt år innan. För att arrangera denna tävling var vi tvungen att ha en passbana, vilket vi inte hade. För att få in pengar och sponsorer till passbanan kom man på idén att sälja den per meter. Ville man vara med och sponsra kunde man köpa en meter passbanan för 500 kronor. Nästan hela banan blev såld, och tidigare i våras stod passbanan klar på vår anläggning.

Lagshow ingår i Lag-SM. Här ser vi Forsens Eddor.
Foto: Fanny Nordh

Under tävlingens tre dagar fick vi se ungdomarna tävla i de vanliga gångartsgrenarna, men även i grenar som terräng, trail, smali, flagglopp, dressyr, fyrgång special och lag-show. I samtliga grenar bjöd ungdomarna oss på fina ritter och ställningen var mycket jämn mellan de olika lagen. Nytt för i år var att vi delade ut pris till årets bästa lagledare, ungdomarna fick skriva och lämna in nomineringar som sedan låg som grund för detta pris. Det blev Viggurs lagledare Frida Johansson och Johanna Jönsson som vann det ärofyllda priset i år.

Efter tre varma dagar var vi äntligen vid ögonblicket där det vinnande laget skulle presenteras. Eftersom det hade varit jämt mellan lagen kunde ingen vara helt säker på vilken placering de skulle hamna på.

Lagshowerna är en höjdpunkt, här laget Viggur
Foto: Fanny Nordh

Vinnarna av lag-SM 2019 blev åter igen Hrimfaxi Goldies, och de vann med poängen 6,85. Falkis Berserkur knep andraplaceringen med poängen 6,69 och på tredje plats kom Forsens Eddor med poängen 6,26.

Att arrangera denna tävling har varit mycket roligt och lärorikt, och vi har haft många funktionärer som hjälpt oss. Vi är glada att vi får möjlighet att arrangera denna tävling nästa sommar igen, och vi hoppas att vi träffar många av er igen.

På återseende.

Emma Sundman
Hrimfaxi Islandshästklubb

 

Feather Price delades ut till Liv Bengtsson i lag Falki’s Berserkur med domarnas motivering 
”Lätt, balanserad och mjuk ridning.”

En lagshow bjöd på riddare
Foto: Fanny Nordh
Rebecca Sandor & Fina från Lillebo
Foto: Fanny Nordh
Efni från Lönneberga & Enya från Tenglagården talas vid om sina segerrosetter
Foto: Fanny Nordh
My Gunnarsson & Gletta från stummelbol. Smali
Foto: Fanny Nordh
Moa Eriksson & Efni från Lönneberga. Terräng
Foto: Fanny Nordh
Amanda Wenngren & Mikki frá Höfda. Smali Foto: Fanny Nordh

 

 

Fullständiga resultat hittar du här: http://lagsmislandshast.se/ryttare.html

Share post:

Related articles

Umeå Icelandichorse Meeting: Intervju med Gummi Einarsson

Just nu pågår ett av årets största islandshästarrangemang i norra Sverige. Umeå Icelandichorse Meeting och Ishestnews har fått...

Isländskt föl med unik färg

Kolla in det här fölet, Prins frá Akurey 2. Han har en mycket unik färg som han ärvt...

Annie Ivarsdóttír och Jamila Berg har också tävlat på Landsmót

Idag fortsätter vi med intervjuerna av svenska Landsmótsryttare, Annie Ivarsdóttír och Jamila Berg. Annie åkte direkt från ett...

Att tävla på Landsmót – svenska ryttare berättar!

Att tävla på Landsmót är något av det största man kan vara med om som islandshästryttare och kraven...