KM i dressyr för islandshäst på Stålebo Ridklubb

Date:

Lite vid sidan av alla större tävlingar pågår det mängder av roliga aktiviteter runt om i islandshästsverige. Till exempel arrangerade Stålebo Ridklubb i Jonsered söndagen den 10 juni för första gången någonsin i klubbens historia en egen dressyrklass för islandshästar, vid samma tillfälle som det traditionella klubbmästerskapet i dressyr.
Den tappra publik som trotsat regnet fick njuta av såväl fina ritter som en odyssé av gångarter. När paraplyerna flaxade som mest valde en och annan häst till och med att visa alla samtidigt. Ryttarna korrigerade det hela med ett leende på läpparna, precis som det ska vara i ett läroskede.
Medlemmarna i Stålebo RK uppskattar särskilt den härliga gemenskap som skapas mellan tregångsfolk och femväxlare genom gemensamma aktiviteter. De ser redan framemot Hubertusjakten till hösten. Två parallella ritter, skilda upplopp, två rävsvansar, men en enda gemensam sopplunch efteråt.

Resultat, KM dressyr islandshäst Stålebo RK 2012:

  1. Tea Emilsson Snerra frá Hófi
  2. Ingrid Lomdahl Lind vom Barghof
  3. (delad) Helen Jäderberg Lettir från Kalsvik och Lisa Dahlin Àlma från Bolunda.

Vid pennan: Karin Rehn

För första gången någonsin fick islandshästarna en egen dressyrklass i KM på Stålebo RK. Vinnare blev Tea Emilsson på Snerra frá Hófi, som här tar emot vandringspokalen.

 

Share post:

Related articles

Resultat från Skånska Mästerskapen

  I helgen gick de Skånska Mästerskapen av stapeln på vackra Margaretehof i Skåne. Det var varma och dammiga dagar...

Östsvenska Mästerskapen – ÖSM, första delen är klar

Östsvenska Mästerskapen är i full gång på Gerstorpsbanan strax utanför Lindköping. Tävlingen innehåller både sportgrenar liksom gædingakeppni. De...

Icelandic Breeding: Auðholtshjáleiga

First out in our breeding series is one of Icelands most wellknown and successful breeders, Gunnar Arnason, Kristbjörg...

Fyrgångstoet Miljón fra Berkåsa högst bedömd i Norge

  Vid årets första avelsvisning i vårt kära grannland Norge visades 13 hästar och därav 12 till en totalbedömning....