Svenska Linnéa har kvalat till Landsmót

Date:

Linnéa och Mötull i pass

 

Balvin Ari och Hvinur frá Vorsabae

Svenska ryttarinnan Linnéa Brofeldt gjorde i går en mycket bra uttagning i A-flokk (femgång) på Léttirs LM-uttagning. Linnéa red sin bruna hingst Mötull frá Torfunesi. De startade först av alla, vilket inte alltid är det bästa utgångsläget, och Linnéa styrde sin hingst säkert och snyggt igenom ett kraftfullt program som belönades med fina 8.38 i poäng. Det räckte till en andra plats bland det relativt starka startfältet och Linnéa var såklart jublande glad över prestationen och vi ser fram emot att få se detta kraftfulla ekipage på Landsmót!
Även två andra svenska tjejer, Julia Lindmark och Elsa Mandal-Hreggvidsdóttir, har kvalat in i sina YR-klasser från uttagningarna i Reykjavík och undertecknad har ett eget uppfött sto som kommer att delta på Landsmót i B-flokk (fyrgång)  Och på tal om B-flokk, kvalade Baldvin Ari Gudlaugsson tre av fyra hästar i B-flokk på gårdagens uttagning.
I gaedingakeppni rider man tre varv i valfri gångartsföljd. Man får byta varv en gång och det är ej tillåtet att rida med spö eftersom hästans spirit och form under ryttare bedöms särskilt utöver gångarterna.

Share post:

Related articles

Hovklapper på gatorna i centrala Reykjavik

På Island är hästar ett naturligt inslag i både vardag och kultur och på lördagen den 3 juni...

Så här skriver SIF Avel inför Avels-SM

I år kommer vi att få se ett avels-SM i samband med Sport-SM. Så här skriver SIF avel...

Rommes finaldag – härliga finaler med fina poäng

Som ni redan läst så gjorde Stjáni och Óskar en fantastisk A-final i T1 på Romme idag. Men...