Falki SM-kval på Backome

Date:

Lovisa Enblom på Töfrar från Bolandet
Foto: Treellfphoto

Den 18 april var det dags för årets första tävling på Backome. Dagen bjöd på både soligt vårväder och kyligt snöfall men även många fina ekipage. Tävlingen anordnades av Falki och var ett kval med enbart uttagningar i både 1-grenar och 2-grenar. Domare för dagen var Barbo och Otto Bäckström, Helena Hammarström, Elin Vidberg och Sandra Marin Stefánsson. 

Dagen inleddes med Femgång, F1, där Lovisa Enblom tillsammans Villi frá Gillastödum lyckades kvala in till sm med totalpoängen 6,40. Strax efter kom det nya ekipaget Johanna Wingstrand med Atlas frá Hvoli på poängen 6.33. Efter F1 fortsatte tävlingarna med F2 där Vignir Jonasson visade upp den lovande Hector från Backome, blott 6 år gammal, och genomförde ett fint program som slutade på totalpoängen 6.50. I fyrgång lyckades två ryttare ta sig över kvalgränsen. Louise Löfgren tillsammans med Dagfari frá Eylandi visade ett flott och jämnt program och gick ut på 7,07. Även Anna Berg (young rider) tillsammans med sin häst Náttfaradis frá Strönd lyckades kvala till sm i fyrgång på fina poängen 6.07. 

Vignir, Hector och solnedgången.
Foto: Treellphoto

I T2 lyckades två ekipage kvala in till sm. Linnea Vas med Framsýn frá Oddhóli slutade på 6.50 och Johanna Wingstrand tillsammans med Herkules fra Pegasus på 6.70. I T1 fortsatte Louise och Dagfari med att visa upp ytterligare ett flott program och belönades med poängen 7.43. 

Dagen avslutades med speedpass och stilpass samtidigt som snön började falla över Backome. 

I stilpass visade Lovisa Enblom tillsammans med sin snabba Töfrar från Bolandet två fina löp och slutade på totalpoängen 7,0 och lyckades därmed kvala till sm. 

Allt som allt var det en lyckad tävlingsdag. Nästa sm-kval på Backome är Falki vår 7 maj. 

Tack Johanna Wingstrand för rapport!

 

Share post:

Related articles

Intervju med Sigurdur Óli efter hans fantastiska stilpass med Fjalladis – med video.

Sigurður Óli Kristinsson (Siggi kallad) med Fjálladis frá Fornusöndum tog en en helt amazing seger i Stilpass PP1 i går....

Väldigt danskt i Femgångens (F1) A-final

Det blev en bra röd-vit dag i uttagningen i femgång F1. I topp inför finalerna ligger Susanne Larsen...

I härlig ledning, Lowa och Seifur

    Även young rider och juniorer har haft sin uttagning i fyrgång V1. Nästan sist upp och koncentrerad som...

Beatrice von Bodungen leder fyrgång V1

Nu har uttagningen för fyrgång V1 varit. I klar ledning hittar vi Svenska mästaren i fyrgång Beatrice von...