Camilla Hed blir lärare på Wången

Date:

Jajamen! Foto: Yvonne Benzian/Ishestnews
Foto: Yvonne Benzian/Ishestnews

Islandshästprofilen Camilla Hed blir ny lärare på Wången. Camilla har mycket gedigen erfarenhet som utbildare och stora sportsliga framgångar på meritlistan. Som medlem i det svenska landslaget för islandshäst har hon skaffat sig fina internationella framgångar och tillhör Sverigeeliten sedan flera år. Hon siktar också mot en ny VM-start nästa år.

– Rekryteringen av Camilla Hed är mycket spännande. Hennes kompetens och erfarenhet som utbildare kommer utan tvekan att stärka Wångens utbildningsteam ytterligare. Jag är övertygad om att hennes mix av erfarenhet inom olika hästdiscipliner blir en tillgång för våra elever och studenter, säger Eva-Lena Blom, utbildningschef på Wången.

Camilla Hed är 42 år och bosatt i Tullus, Krokoms kommun. Hon driver ett familjeföretag inom islandshästträning och har under flera år arbetat som lärare på Dille Naturbruksgymnasium. På Wången blir hon lärare i bland annat ridning och hästkunskap på flera av de olika utbildningarna.

– Det blir verkligen en intressant utmaning och jag ser fram emot det här. Nu får jag möjlighet att arbeta både med trav- och islandshästelever, vilket ger en extra krydda. Jag lockas också av bredden i verksamheten med många olika utbildningar, säger Camilla Hed.

Camilla är examinerad A-instruktör, ungdomsledarutbildare och medlem i Svenska Islandshästförbundets utbildningsutskott. Hon har arbetat inom flera olika hästdiscipliner, bland annat hos travtränare Jan-Olov Persson på Hagmyren och hos välrenommerade Tempel Lippizan i USA.

Hon är fortsatt aktiv som tävlingsryttare och har under de senaste åren varit medlem i det svenska landslaget för islandshäst. Bland hennes tävlingsmeriter finns ett guld i nordiska mästerskapen, fyra SM-guld samt en fjärde- och femteplats i VM tillsammans med hästen Thòr.

Camilla Hed börjar sin nya tjänst i månadsskiftet oktober/november.

 

Share post:

Related articles

De kom, de sågs i passage, de segrade! Olil och Glampi vann kvällens gædingalist

Och inte bara passage utan även ökad tölt, samlad tölt, explosiv galopp och tillbaka till samling. I kvällens...

Islandshästens dag är tillbaka den 26 mars i Helsingborg

  Äntligen är det dags för Islandshästens dag i Helsingborg igen. Liksom många andra event fick tävlingen ställas in...

En pratstund med Jenny Mandal om Gædingalist. ”Grenen ska visa islandshästens genuina särart med uttrycksfulla rörelser och bra gångarter!”.

Som vi redan tidigare kunnat läsa har Gædingafimi bytt namn till Gædingalist. Om vi översätter till svenska så...

Sofia Hallin funderar – Känslig, lugn eller bara missförstådd häst och vad är skillnad mellan Sverige och Island?

Jag fick en fråga om vad som är dom största skillnaderna mellan hästarna som kommer från Island och...
sv_SESvenska