Camilla Hed blir lärare på Wången

Date:

Jajamen! Foto: Yvonne Benzian/Ishestnews
Foto: Yvonne Benzian/Ishestnews

Islandshästprofilen Camilla Hed blir ny lärare på Wången. Camilla har mycket gedigen erfarenhet som utbildare och stora sportsliga framgångar på meritlistan. Som medlem i det svenska landslaget för islandshäst har hon skaffat sig fina internationella framgångar och tillhör Sverigeeliten sedan flera år. Hon siktar också mot en ny VM-start nästa år.

– Rekryteringen av Camilla Hed är mycket spännande. Hennes kompetens och erfarenhet som utbildare kommer utan tvekan att stärka Wångens utbildningsteam ytterligare. Jag är övertygad om att hennes mix av erfarenhet inom olika hästdiscipliner blir en tillgång för våra elever och studenter, säger Eva-Lena Blom, utbildningschef på Wången.

Camilla Hed är 42 år och bosatt i Tullus, Krokoms kommun. Hon driver ett familjeföretag inom islandshästträning och har under flera år arbetat som lärare på Dille Naturbruksgymnasium. På Wången blir hon lärare i bland annat ridning och hästkunskap på flera av de olika utbildningarna.

– Det blir verkligen en intressant utmaning och jag ser fram emot det här. Nu får jag möjlighet att arbeta både med trav- och islandshästelever, vilket ger en extra krydda. Jag lockas också av bredden i verksamheten med många olika utbildningar, säger Camilla Hed.

Camilla är examinerad A-instruktör, ungdomsledarutbildare och medlem i Svenska Islandshästförbundets utbildningsutskott. Hon har arbetat inom flera olika hästdiscipliner, bland annat hos travtränare Jan-Olov Persson på Hagmyren och hos välrenommerade Tempel Lippizan i USA.

Hon är fortsatt aktiv som tävlingsryttare och har under de senaste åren varit medlem i det svenska landslaget för islandshäst. Bland hennes tävlingsmeriter finns ett guld i nordiska mästerskapen, fyra SM-guld samt en fjärde- och femteplats i VM tillsammans med hästen Thòr.

Camilla Hed börjar sin nya tjänst i månadsskiftet oktober/november.

 

Share post:

Related articles

Ska du till Landsmót? Bästa hästfesten och I år kommer även sportgrenarna att vara med.

  I år är det Landsmóts-år och är man på Island så märks det redan. Det förbereds, tränas och...

– Att bli arg på rädslan är som att hälla bensin på elden, säger Linda-Marie Lundqvist, legitimerad pyskolog

Linda-Marie Lundqvist har jobbat med islandshästar, gått ett år på Hólar och är legitimerad psykolog. Efter en ridolycka...

– Målet är att jag ska sitta centrerat och kommunicera med små hjälper, förklarar Beatrice von Bodungen

Beatrice von Bodungen har med sin Hördur frá Varmadal gått från klarhet till klarhet. Under förra årets SM gjorde vi en...

Rekordintresse för ny islandshästtävling – fokus på ungdomar och välgörenhet

Islandshästar, käpphästtävling, marknadsgata och lotteri till förmån för Min Stora dag när Hella Islandshästar och Nannarps Gård satsar...