Tölt on Ice i Kungsbacka 28 mars 2015 – ett storslaget event!

toltoniceweb

För två år sedan talade Carina Andersson, ordförande i Vaengur Islandshästförening med Kristján Magnusson. Både var sugna på en rolig happening i Västsverige. En stor tävling och gärna på is.

– Vi bokade in ett möte med representanter för Scandinavium för att eventuellt hyra Frölundaborg, utanför Göteborg, berättar Carina. Frölundaborg som tar en publik på över sjutusen personer kändes för stort för ett oprövat arrangemang så istället valde i Kungsbacka Ishall som direkt blev positiva till Istölten.

Styrelserna i föreningarna Vaengur och Djarfur som ska gå ihop och bilda Vinir, stod bakom att boka hallen. Tölt on Ice var ett faktum!

Fem internationella domare kommer att döma de sjuttio inbjudna ekipagen. Tackat ja har redan Jóhann Skúlason, Julie Christiansen, Nils-Christian Larsen, Hjalti Gudmundsson, Louise Löfgren, Camilla Hed, Matilda Rolf, Felicia Lindblom, Filippa Helltén och Johanna Wingstrand bland flera namnkunniga, som tävlar i klasserna Senior, Young Rider och Junior. En hingstvisning kommer också att gå av stapeln.

Henning Draht (som brukar tala på VM och Landsmót) kommer att vara speaker.

1900 biljetter släpps via Ticnet i oktober. Planen är en marknadsgata, bra restaurang och en glammig Ryttarfest.

Läs mer på http://toltonice.com

eller på https://www.facebook.com/toltoniceswe

Jóhann Skúlason har tackat ja! Foto: Yvonne Benzian/ishestnews.se
Jóhann R. Skúlason har tackat ja!
Foto: Yvonne Benzian/ishestnews.se