Årets ”lätta” Vintermästerskap

2017 års upplaga av Vintermästerskapen är avslutad. Det har varit enormt hög klass bland de många ekipagen som deltagit. I T8U A-final bland annat låg poängen mellan 5,75 och vinnande Linnea Jonsson och Skuggi frá Sólvangi fick hela 6,50. I T8 för de vuxna vann Bernt Sveverinsen med ett nytt stjärnskott, femåriga Terna fra Kleiva med poängen 7,25. På andra plats var även där ett nytt stjärnskott, nämligen Jessica Rydin och Nótt fra Kvistum, på poängen 6,59.

Linnea och Skuggi. Foto: www.toltaren.com
Bernt och Terna, mycket wow-faktor! Foto: www.toltaren.com
Det går inte att sluta le när man rider en så fin häst! Jessica och Nótt dansar fram. Foto: www.toltaren.com

I V5 för de vuxna segrade Eyvindur Mandal och Jói från Voxnadalen på 6,88 och Malin Bonniver tillsammans med Fleygur frá Skeidvölum kom på en andra plats med 6,50. I A-finalen för ungdomarna var det fullt ös med nio ekipage. Trångt blev det men ungdomarna redde ut det galant. Vann gjorde Fanny Kristoffersson med Prins-Hakon från Heden på poängen 6,13.

Prins-Hakon och Fanny Foto: www.toltaren.com
Malin och Fleygur Foto: www.toltaren.com
Eyvi och Jói Foto: www.toltaren.com

Dagens ”sötchock” var barnklassen, där ryttarna fick visa tölt, skritt och trav med eller utan ryttare. Sammanlagt var det fem deltagare varav fyra kom på andra plats och Tilda Ängefjord tillsammans med Flosi från Solbacka vann.

Nästan hela gänget som bjöd oss på en superfin uppvisning! Foto: www.toltaren.com
Alffinnur går inte bara A-finaler på NM – han är en toppenbra barnhäst också! Foto: www.toltaren.com
Vinnarna av barnklassen! Foto: www.toltaren.com
Foto: www.toltaren.com

Fullständiga resultat finns på www.facebook.com/vintermasterskapen