Safir fra Kleiva vann Hingstshowen

YES! Glädjeropet när vinnaren lästes upp Foto: www.toltaren.com

Under fredagskvällen inleddes Vintermästerskapen på Strömsholm med en hingstshow. Showen var en tävling med inslag från både gædingakeppni och sport då även form under ryttare var med som en faktor i poängen. Det var 17 hingstar som startade i 6 olika grupper. Eftersom tävlingen bedömdes i momenten ”Beauty Tölt”, trav och sedan tre långsidor med valfri gångart tävlade fyr- och femgångshästar mot varandra på samma villkor.

Samherji från Konga och Maricia Westerholm bjöd på en riktigt fin visning. Foto: www.toltaren.com

Som pausinslag visade Ylva Hagander upp sin Alffinnur. Efter att ha berättat om hans lynne och visat upp hans fantastiska ridegenskaper frågade Ylva om inte någon ville prova! Publiken blev lite ställd och trodde att Ylva skojade, men till slut fick Johanna Elgholm prova – om hon lovade att säga hur snäll han är!

Ylva och Johanna klappar om vackra Alffinnur. Foto: www.toltaren.com

I finalen deltog sju hästar och vann, det gjorde Anne Fornstedt och Safir fra Kleiva med poängen 7,88, 0,08 poäng mer än vad Bernt Severrinsen och Darri fra Kleiva blev tilldelade. Norsk avel visade sig från sin bästa sida och även tredjeplatsen gick till norskfödda Stormur fra Kringeland, riden av Erlingur Erlingsson.

Samtliga resultat från hingstshowen finns på https://www.facebook.com/Vintermasterskapen/

Tredjeplatsen kneps av Stormur fra Kringeland
Bernt med den fantastiske hingsten Darri fra Kleiva som kom tvåa. Foto: www.toltaren.com
Anne och Safir. Foto: www.toltaren.com