Tuff konkurrens i öppen klass

Date:

Under vintermästerskapen avgjordes också tre öppna klasser: T3, V2 och F2. Konkurrensen var extremt hård och trots att tävlingssäsongen inte ens har börjat dundrades det in 8:or för pass och en 8,5:a för ökad tölt.

Klasserna delades upp i ungdomar och vuxna och priserna var inte dåliga! I vuxenklassen vann det vinnande ekipaget 20.000 kr. Tvåan tilldelades 5.000 kr. I T3 vann Bernt Severinssen och Tigull fra Kleiva och red där med om Erlingur Erlingsson och Herjólfur frá Ragnheidarstö∂um som ledde in i finalen. Bernts slutpoäng blev 7,67 och Elli var inte långt efter på 7,55. I bland ungdomarna segrade Frida Bilberg tillsammans med Herkules från Järsta.

Herjolfur och Elli. Foto: www.toltaren.com
Lyckliga vinnare! Foto: www.toltaren.com

I fyrgångsfinalen hade det segrande ekipaget 7,23, en fantastisk prestation. Jamila Berg och Toppur var det som vann efter en jättefin visning. Av ungdomarna segrade Pierre Sandsten Hoyos tillsammans med hästen Týr frá Sydri-Brekku, efter uttagningen låg de på fjärde plats men valde att stryka sig ur finalen.

Foto: www.toltaren.com
Grattis Jamila! Foto: www.toltaren.com

Efter en lång dag var det till sist femgångsfinalen och då gick minsann adrenalinet upp igen. Passen var, så att säga, helt outstanding! Även i denna finalen hade det segrande ekipaget över 7,0 – närmre bestämt 7,12. Och det var Daniel Ingi Smárasson tillsammans med Felix från Änghaga som red sig till den vinsten. De hade inte många siffror i protokollet som var under 7,0. En oerhört jämn visning! På andra plats kom Elsa Mandal Hreggvidson med Glitnir frá Eikarbrekku efter att ha (nästan) sprungit hål i ridhusgolvet i passläggningarna. Även i denna gren segrade Pierre bland ungdomarna. Men denna gång tillsammans med Neisti frá Kalfholti. Stort grattis alla vintermästare! Fullständiga resultat finns på www.facebook.com/vintermasterskapen

Pierre och Danni – två glada förstapristagare. Foto: www.toltaren.com
Elsa och Glitnir visar vad power är! Foto: www.toltaren.com
Danni och Felix i ärevarvet. Foto: www.toltaren.com

Share post:

Related articles

Intervju med Camilla Hed om FEIF-seminariet som fokuserade på nya teorier och tankar om form, hästens rörelser och hur ryttaren påverkar.

24– 27 mars var det dags för det årliga FEIF-seminariet, denna gång för instruktörer, tränare och domare gemensamt....

Reportage från den inspirerande hästfestivalen på Sundabakki med föreläsningar, clinic, hingstar och annan inspiration

  Lördagen satt vi bänkade i det ljusa ridhuset på Sundabakki. Det var dags för Hästfestival. När Vignir Jónasson...

De kom, de sågs i passage, de segrade! Olil och Glampi vann kvällens gædingalist

Och inte bara passage utan även ökad tölt, samlad tölt, explosiv galopp och tillbaka till samling. I kvällens...

Islandshästens dag är tillbaka den 26 mars i Helsingborg

  Äntligen är det dags för Islandshästens dag i Helsingborg igen. Liksom många andra event fick tävlingen ställas in...
sv_SESvenska