Isländska barn samlade ihop pengar för att besöka SIHS

Date:

 

Unga Sprettur medlemmar med föreningens huvudtränare Þórdís Anna Gylfadóttir.

26 barn från lokalföreningen Sprettur på Island har under ett helt års tid haft ett gemensamt mål. Att besöka Sweden International Horse Show i Stockholm.
De har tillsammans med ungdomssektionen pantat burkar, arrangerat kakbasarer, haft hingstlotteri, sålt Sprettur-mössor och skött kioskförsäljningen på Sprettur´s tävlingar för att samla in pengar till resan.

Något de lyckades med och mer därtill. Så sagt och gjort. 26 ungdomar, 13 föräldrar och Sprettur´s huvudtränare Þórdís Anna Gylfadóttir flög från Island och stannade i 4 dagar i Stockholm för att uppleva allt som SIHS har att erbjuda.

-Det är imponerande att se barnens kraft och beslutsamhet för att tillsammans lyckas med det här och som bonus bildades en särskilt god gemenskap och sammanhållning inom gruppen, berättar Þórdís Anna.

-Det var en stor och mäktig för upplevelse för barnen att besöka ett evenemang av denna kaliber. Så många olika hästraser, både tävlingar och shownummer på en sådan stor arena. Allt var mycket större och mera än de är vana vid hemifrån, säger Þórdís Anna.

“Den levande islandshästlegenden” Ylva Hagander ordnade så att barnaskaran fick komma in bakom kulisserna och hälsa på hästar och i stallar.
Även den danska landslagsryttarinnan Julie Christiansen tog sig an de isländska barnen och de fick klappa och ställa hur många frågor de ville om Kveikur frá Stangalaek som Julie förövrigt red i A-finalen i islandshästarnas World Cup.

Minishettisarna var populära bland de isländska barnen.

-De var väldigt imponerade av hoppklasserna. Hur höga hindren var och ponnyerna var särskilt populära. Sprettur arrangerade faktiskt hoppkurs förra vintern och en hopptävling i våras så det var kul att barnen hade lite bakgrund med sig att koppla till, berättar Þórdís.

Tröjorna syntes väl i publiken som uppskattades till 14.000 på årets SIHS.

Barnen hade även låtit trycka upp neonrosa luvtröjor, ett smart drag för en grupp att synas i det myller av folk som råder på SIHS och de lyste särskilt fint i UV-ljuset på arenan. Något som speakern uppmärksammade och zoomade in på jumbotronen till gruppens stora glädje.

-Det här var en riktigt äventyr för de här unga Sprettur-medlemmarna. Ovärdeligt för att skapa gemenskap, laganda och goda minnen tillsammans, avslutar Þórdís Anna.

Share post:

Related articles

Sammansvetsat gäng är i full gång med att arrangera NM 2024. Fram till 1 mars kan du köpa rabatterade biljetter!

Planerar du att åka till NM 2024? I år är Danmark värdnation och tävlingarna går av stapeln i...

SIF Avel bjuder in till gratis Worldfengurwebinar den 4 mars

    WorldFengur, databasen där i stort sett hela världens islandshästar är registrerade är en magisk kunskapsbank, även för dig...

Film: Louise Löfgrens och Filippa Hellténs hela clinic från Eurohorse

  Vi har fått möjlighet att publicera Louise Löfgrens och Filippa Hellténs clinic från Eurohorse. Under clinicen visar och förklarar Louise och...

IceFoal- Ny officiell sajt för unghästmönstringar

    Den nya sajten IceFoal som är specialutformad för föl och unghästmönstringar laserades officiellt i veckan. Det är avelsledaren...