Besök hos Sprettur

Date:

 

sp2

sp

sp5

Ishestnews har besökt det nya stallområdet och ridhuset Sprettur Kjóavellir. Det vackra ridhuset som faktiskt doftar nysågat trä istället för häst invigdes i februari 2014. Med måtten 28 x 70 meter kan det delas av i tre sektioner och isoleringen emellan möjliggör tre olika aktiviteter samtidigt. På de bekväma läktarna får 1.000 åskådare plats.

Klubben Sprettur är en sammanslagning av de båda klubbarna Andvari och Gustur och är verksam i Gardabaer och Kopavogur utanför Reykjavik. Det var när marken vid Gusturs tidigare stallområdet och ridhus skulle användas för bostäder som kommunen köpte ridhuset. Pengarna tillsammans med ytterligare satsningar från de båda kommunerna gjorde att det nya ridhuset som kostat kring 500 miljoner isländska kronor kunde byggas.

Klubben Sprettur har ca 1000 medlemmar och i området finns två ridhus, tre ovalbanor och stallar runt om. I anslutning ligger naturområdet Heidmörk med fin ridmiljö.

I år har det varit sommarridskola för barn och den verksamheten fortsätter nu i oktober. Ingen behöver ha egen häst för att kunna vara med.

Massor av andra aktiviteter sker på området och förhoppningarna är att få arrangera Landsmót 2018.

Utöver att det finns perfekta förutsättningar med stallar och ryttarfaciliteter, finns det plats för ovalbanegrenar och avelsvisning parallellt liksom gott om hotell runt i krokarna.

Share post:

Related articles

Ska du till Landsmót? Bästa hästfesten och I år kommer även sportgrenarna att vara med.

  I år är det Landsmóts-år och är man på Island så märks det redan. Det förbereds, tränas och...

– Att bli arg på rädslan är som att hälla bensin på elden, säger Linda-Marie Lundqvist, legitimerad pyskolog

Linda-Marie Lundqvist har jobbat med islandshästar, gått ett år på Hólar och är legitimerad psykolog. Efter en ridolycka...

– Målet är att jag ska sitta centrerat och kommunicera med små hjälper, förklarar Beatrice von Bodungen

Beatrice von Bodungen har med sin Hördur frá Varmadal gått från klarhet till klarhet. Under förra årets SM gjorde vi en...

Rekordintresse för ny islandshästtävling – fokus på ungdomar och välgörenhet

Islandshästar, käpphästtävling, marknadsgata och lotteri till förmån för Min Stora dag när Hella Islandshästar och Nannarps Gård satsar...