Rekordintresse för ny islandshästtävling – fokus på ungdomar och välgörenhet

Date:

Islandshästar, käpphästtävling, marknadsgata och lotteri till förmån för Min Stora dag när Hella Islandshästar och Nannarps Gård satsar på ny tävlingscup för islandshästar med första deltävling imorgon 20 april. 
– Extra kul är att över 70 procent av de över 150 starterna är barn och ungdomar, säger Jennifer Erlandsson som är tävlingsledare. 
Det är första gången som de två företagen arrangerar gemensam tävling – och intresset är enormt. Över 150 starter ska göra upp om ett närmast makalöst prisbord.
– Inte nog med att antalet tävlande är stort, vi har haft ett stort intresse från sponsorer och är enormt tacksamma för det. Det gör att nästan alla kommer åka härifrån med något i handen, säger Louisa Sörensen som är sponsoransvarig.
Fokus på barn och unga – lotteri till förmån för Min Stora dag
Ett av målen med tävlingen var att nå unga ryttare, även de som inte brukar tävla.
–  Vi ville skapa en tävling för alla, främst yngre, och det verkar vi ha gjort. Många som anmält sig är nya på banan och det känns extra kul, säger Jennifer.
Att fler unga ska våga tävla utan prestationspress är ett av målen. Men arrangörerna vill gynna barn och unga även på ett annat sätt:
– Vi har ett lotteri i samarbete med Lev Rosa och samlar in pengar till Min Stora Dag. Även där är det otroligt fina priser, skänkta av våra underbara sponsorer, berättar Louisa Sörensen.
Käpphästtävling för alla – för ungdomars satsning på SM
För de som saknar en islandshäst pågår en käpphästtävling under hela dagen där vem som helst får vara med – ung som gammal. Och har man ingen egen käpphäst, finns det flera att låna. Givetvis har även käpphästarna ett fint prisbord!
Pengarna från käpphästtävlingen går till en SM-satsning för ungdomarna i lokalföreningen Fálki.
Islandshästen och sporten
Islandshästen är idag Sveriges tredje största hästras till antal och ökar konstant. Förbundet SIF är relativt ny medlem i Riksidrottsförbundet. Sverige är framstående nation med många världsmästare under de senaste åren. På tävlingen kommer flera kända, lokala tävlingsekipage delta.
Förutom islandshästar och käpphästar finns det en stor marknadsgata, ett café med både varm mat och (supergod) hembakt fika.
– Vi har alla förutsättningar för en riktigt härlig dag på Nannarp, till och med vädret verkar vara på vår sida, säger Jennifer Erlandsson.
Tävlingen är på Nannarps Gård i Holm mellan kl 9-18 imorgon lördag 20 april.

Share post:

Related articles

Från energiskog, via en sommarhage, till fullfjädrad islandshästanläggning – läs om Marma Torp

Hur går det till när en sommarhage till två hästar förvandlas till en hel anläggning med nästan allt...

Frigg vårspurtade i strålande solsken på banan i Axevalla. 

Den 12 maj öppnade Islandshästföreningen Frigg portarna för en vårspurt på Axevalla-banan. Vädret gjorde ingen besviken och bjöd...

Náttfari från Gunvarbyn högst bedömd i Herning

I fredags startade avelsbedömningarna i Herning och där blev den svenskfödde hingsten Náttfari från Gunnvarbyn (e. Grimur frá Efsta-Seli u....

Majtävling på Sleipnirs ängar – en tradition som är en tävling för alla

Under Kristihimmelfärds dag hölls det enligt tradition Majtävling på Sleipnirs Ängar, strax utanför Genarp i Skåne. Cirka 100 startande...