Nytt, unikt evanemang i Danmark 2018

Date:

ICEHORSE FESTIVAL är världens första inomhus WR-tävling för islandshästar. Den kommer äga rum 5-8 april 2018 i MCH Messecenter Herning. Boka upp datumen redan nu!

Visionen är att hålla årets största, internationella World Ranking tävling med en godkänd bana 250 meter – inomhus! Ryttare från hela världen är inbjudna och det kommer få plats runt 3.000 åskådare i Equsana Arena i Hall M.

Det kommer självklart att finnas en marknadsgata – eller snarare en mässhall då den är hela 3000 m2 stor! Förutom tävlingen kommer det också att parallellt bjudas på spännande aktiviteter, så som föreläsningar, clinics och Dansk Islandshesteforenings 50 års jubileum kommer att inviga hela eventet.

Sport, shopping, föreläsningar, clinics, avelsshow och mycket mer!

Först och främst är ICEHORSE FESTIVAL internationella FEIF World Ranking-tävling på en 250 m oval bana inomhus. På torsdag och fredag kommer det hållas B-klasser torsdag. Till helgen dyker de internationella toppryttarna upp i A-klasserna. Som åskådare kan du följa den begåvade ryttare genom uttagningarna och rysningar i finalerna hela helgen.

Parallellt kommer det att finnas en rad pedagogiska ”drop-in föreläsningar” och det kommer erbjudas clinics med kompetenta internationella hästexperter. Det kommer  presenteras hingstar och spännande avelsgårdar visar sina bästa hästar. Sist men inte minst, inkluderar en ca. 3000 m2 utställningsyta där utställare erbjuder ett brett utbud av specialerbjudanden och allt det senaste inom ridsport. Festivalen kommer att bli ett riktig ymnighetshorn för alla med ett intresse för islandshästen!

Dansk Islandshesteforenings 50 års jubileum
ICEHORSE FESTIVAL samarbetar med Dansk Islandshesteforening, som sparkar igång sitt 50 års jubileum med eventet i april 2018.

Kommer du? – Sätt kryss i kalendern redan nu! Det blir stort!

Se mer på www.icehorsefestival.com eller
på Facebook: https://www.facebook.com/icehorsefestival
och på Instagram: @icehorsefestival

Share post:

Related articles

De kom, de sågs i passage, de segrade! Olil och Glampi vann kvällens gædingalist

Och inte bara passage utan även ökad tölt, samlad tölt, explosiv galopp och tillbaka till samling. I kvällens...

Islandshästens dag är tillbaka den 26 mars i Helsingborg

  Äntligen är det dags för Islandshästens dag i Helsingborg igen. Liksom många andra event fick tävlingen ställas in...

En pratstund med Jenny Mandal om Gædingalist. ”Grenen ska visa islandshästens genuina särart med uttrycksfulla rörelser och bra gångarter!”.

Som vi redan tidigare kunnat läsa har Gædingafimi bytt namn till Gædingalist. Om vi översätter till svenska så...

Sofia Hallin funderar – Känslig, lugn eller bara missförstådd häst och vad är skillnad mellan Sverige och Island?

Jag fick en fråga om vad som är dom största skillnaderna mellan hästarna som kommer från Island och...
sv_SESvenska