Nytt, unikt evanemang i Danmark 2018

Date:

ICEHORSE FESTIVAL är världens första inomhus WR-tävling för islandshästar. Den kommer äga rum 5-8 april 2018 i MCH Messecenter Herning. Boka upp datumen redan nu!

Visionen är att hålla årets största, internationella World Ranking tävling med en godkänd bana 250 meter – inomhus! Ryttare från hela världen är inbjudna och det kommer få plats runt 3.000 åskådare i Equsana Arena i Hall M.

Det kommer självklart att finnas en marknadsgata – eller snarare en mässhall då den är hela 3000 m2 stor! Förutom tävlingen kommer det också att parallellt bjudas på spännande aktiviteter, så som föreläsningar, clinics och Dansk Islandshesteforenings 50 års jubileum kommer att inviga hela eventet.

Sport, shopping, föreläsningar, clinics, avelsshow och mycket mer!

Först och främst är ICEHORSE FESTIVAL internationella FEIF World Ranking-tävling på en 250 m oval bana inomhus. På torsdag och fredag kommer det hållas B-klasser torsdag. Till helgen dyker de internationella toppryttarna upp i A-klasserna. Som åskådare kan du följa den begåvade ryttare genom uttagningarna och rysningar i finalerna hela helgen.

Parallellt kommer det att finnas en rad pedagogiska “drop-in föreläsningar” och det kommer erbjudas clinics med kompetenta internationella hästexperter. Det kommer  presenteras hingstar och spännande avelsgårdar visar sina bästa hästar. Sist men inte minst, inkluderar en ca. 3000 m2 utställningsyta där utställare erbjuder ett brett utbud av specialerbjudanden och allt det senaste inom ridsport. Festivalen kommer att bli ett riktig ymnighetshorn för alla med ett intresse för islandshästen!

Dansk Islandshesteforenings 50 års jubileum
ICEHORSE FESTIVAL samarbetar med Dansk Islandshesteforening, som sparkar igång sitt 50 års jubileum med eventet i april 2018.

Kommer du? – Sätt kryss i kalendern redan nu! Det blir stort!

Se mer på www.icehorsefestival.com eller
på Facebook: https://www.facebook.com/icehorsefestival
och på Instagram: @icehorsefestival

Share post:

Related articles

Ska du till Landsmót? Bästa hästfesten och I år kommer även sportgrenarna att vara med.

  I år är det Landsmóts-år och är man på Island så märks det redan. Det förbereds, tränas och...

– Att bli arg på rädslan är som att hälla bensin på elden, säger Linda-Marie Lundqvist, legitimerad pyskolog

Linda-Marie Lundqvist har jobbat med islandshästar, gått ett år på Hólar och är legitimerad psykolog. Efter en ridolycka...

– Målet är att jag ska sitta centrerat och kommunicera med små hjälper, förklarar Beatrice von Bodungen

Beatrice von Bodungen har med sin Hördur frá Varmadal gått från klarhet till klarhet. Under förra årets SM gjorde vi en...

Rekordintresse för ny islandshästtävling – fokus på ungdomar och välgörenhet

Islandshästar, käpphästtävling, marknadsgata och lotteri till förmån för Min Stora dag när Hella Islandshästar och Nannarps Gård satsar...