Snart dags – mästare på is

Hnokki och Jóhann
Foto: Sofie Lahtinen Carlsson

Nu är det bara några dagar kvar till tredje årets upplaga av Tölt on Ice – tävlingen där nordens bästa islandshästryttare möts på is. Det är nu klart att det vinnande ekipaget från de två tidigare åren, Jóhann R Skúlason med sin fantastiske hingst Hnokki frá Fellskoti kommer tillbaka för att utmana en tredje gång. I år blandas de kända namnen också med lokala klubbmästare från sex av Sveriges största islandshästföreningar. Lördag 25 mars möts de alla i Kungsbacka Ishall.

Lördagens stora hästfest tjuvstartar redan på fredagskvällen med en förfest, som ingår i biljetten. Från kl 18.00 den 24 mars kan man se när de stora namnen tränar på isen inför lördagen. Marknadsgatan kommer att vara öppen, och förutom att shoppa finns här också möjligheten att mingla med en del av ryttarna, som t ex Jóhann R Skúlason, Johanna Elgholm, Kristján Magnússon och Louise Löfgren med flera.

Tävlingsdagen den 25 mars öppnar ishallen kl 10.00, och sedan följer en spännande dag med drygt 50 fantastiska ekipage som möts i uttagningarna i Show Fyrgång, Tölt Young Rider och Tölt Elit. Finalerna går under eftermiddag och tidig kväll, och ishallen stänger kl 20.00. Den som vill och har biljett kan sedan fortsätta till Ryttarfesten.

I startfältet hittar man drygt 30 av Nordens bästa islandshästryttare på elitnivå, förutom Jóhann R Skúlason kommer t ex även världsmästaren i tölt Vignir Jónasson och nordiske mästaren i tölt Bernt Severinsen. De utmanas alltså i år även av lokala klubbmästare i grenen T3 från sex av Sveriges största islandshästföreningar. Dessutom tävlar 12 av våra bästa Young Riders, bl a Pierre Sandsten-Hoyos, regerande världsmästare i fyrgång för YR, och Elise Harrysson, svensk mästare YR i stilpass.

   – Jag är så stolt att vi på några år har etablerat Tölt on Ice som en intressant tävling både för ryttare och publik här på Västkusten, säger tävlingsledare Carina Andersson. Vi jobbar hårt hela året för att presentera en tävling i världsklass, och det känns fantastiskt att få se de här elitekipagen hos oss.

All information om tävlingen finns på www.toltonice.com , biljetter kan köpas genom www.ticketmaster.se.

Vill du ha hjälp med pressbiljetter, kontakter eller annat är du välkommen att höra av dig till tävlingsledare Carina Andersson, tel 0704-92 01 64 eller presskontakt Lena Jovén, tel 0706-200 929.

 

Program:

Fredag 24 mars: ”FÖRFEST TÖLT ON ICE”

18.00 – 22.00

Ishallen och marknadsgatan har öppet.

Öppen träning på isen.

Ca 20.00 Backome Islandshästar, ”Kommande stjärnor från Backome”.

Backome visar ett urval av hästar från sin framgångsrika avel.

Träning med frieser på isen, Sabina Leuchovius.

Möjlighet att mingla med ryttarna på marknadsgatan.

Inträde till fredag kväll ingår i lördagens biljett.

Lördag 25 mars: TÄVLINGSDAG TÖLT ON ICE

10.00 – 20.00

Tölt on Ice, ishallen och marknadsgatan öppnar för besökare.

Uttagningar:

Show Fyrgång

Young Rider Tölt

Elit Tölt

Frieseruppvisning på isen, Sabina Leuchovius

Finaler:

B-final Elit Tölt

A-final YR Tölt

A-final Show Fyrgång

A-final Elit Tölt

20.00 Ishallen stänger

21.00 Efterföljande RYTTARFEST på Scandic Opalen