Nya topphästar till Sverige

Date:

 

Nu på svenska mark; Hlekkur frá Þingnesi och Eyjólfur Þorsteinsson. Foto: by Facebook.

Eyjólfur Þorsteinsson og Vigdís Matthíasdóttir flyttade nyligen till Sverige och de trivs så bra att de nu satsar vidare.
I veckan exporterades den regerande isländske mästaren i i fyrgång, Hlekkur frá Þingnesi till Sverige via Belgien. Förutom de isländska mästerskapen har Eyjólfur och Hlekkur vunnit ett flertaligt antal titlar tillsammans, b la med poäng över 8,00 i fyrgång V1. Siktet är nu inställt på VM och en plats i det isländska landslaget för det framgångsrika paret. Eyjólfur har också nyligen köpt tillbaka sin gamla tävlingshäst Háfeti frá Úlfsstödum och nyligen anlände fuxvalacken till Sverige från Norge. Háfeti och Eyjólfur har fantastiska resultat bakom sig. Eller vad sägs om 9.00 i B-flokk och över 8.00 i tölt T1! Ekipaget kommer att delta i World Tölt i Danmark och på Tölt on Ice i Göteborg i slutet av mars.

Även Vigdís satsar stort. Hon är regerande Landsmótsmästare i speedpass och hennes häst Vera frá  Þóroddsstöðum kommer till Sverige tillsammans med ett annat pass sto, Syrna frá Vindási, inom kort. Både Vera och Spyrna tillhör Islands absolut snabbaste passhästar med tider på 7,36 respektive 7,27 i speedpass så det blir spännade att följa de nya hästarna på de svenska tävlingsbanorna i vår.

 

 

Share post:

Related articles

Hästarna bryter isolering, ger glädje och egenvärde – Annas hästar både tävlar och jobbar med ungdomar

Den 6:e april tävlade Sæli frá Bakkakoti tölt på Rickebasta. Två dagar senare jobbade han som terapihäst i...

Falki Skistars – Vägen mot Lag-SM 2024. 

Lag-SM är en tävling för ungdomar mellan 13-21 år där man inte bara tävlar i gångartsgrenar utan även...

“Om vi förbättrar oss som ryttare förbättrar vi hästens möjlighet till prestation”. Madelen Johanson om sits och balans.

Förra året blev Madelen Johanson inbjuden att rida som demonstrationsryttare på en clinic med sin dressyrhäst Mr Bean....

Sverige runt på Islandshästens Dag!  Tips till 1 maj!

Ishestnews har dammsugit islandshäst-Sveriges hemsidor och sociala medier efter aktiviteter som anordnas under Internationella Islandshästens Dag den 1...