Nya topphästar till Sverige

Date:

 

Nu på svenska mark; Hlekkur frá Þingnesi och Eyjólfur Þorsteinsson. Foto: by Facebook.

Eyjólfur Þorsteinsson og Vigdís Matthíasdóttir flyttade nyligen till Sverige och de trivs så bra att de nu satsar vidare.
I veckan exporterades den regerande isländske mästaren i i fyrgång, Hlekkur frá Þingnesi till Sverige via Belgien. Förutom de isländska mästerskapen har Eyjólfur och Hlekkur vunnit ett flertaligt antal titlar tillsammans, b la med poäng över 8,00 i fyrgång V1. Siktet är nu inställt på VM och en plats i det isländska landslaget för det framgångsrika paret. Eyjólfur har också nyligen köpt tillbaka sin gamla tävlingshäst Háfeti frá Úlfsstödum och nyligen anlände fuxvalacken till Sverige från Norge. Háfeti och Eyjólfur har fantastiska resultat bakom sig. Eller vad sägs om 9.00 i B-flokk och över 8.00 i tölt T1! Ekipaget kommer att delta i World Tölt i Danmark och på Tölt on Ice i Göteborg i slutet av mars.

Även Vigdís satsar stort. Hon är regerande Landsmótsmästare i speedpass och hennes häst Vera frá  Þóroddsstöðum kommer till Sverige tillsammans med ett annat pass sto, Syrna frá Vindási, inom kort. Både Vera och Spyrna tillhör Islands absolut snabbaste passhästar med tider på 7,36 respektive 7,27 i speedpass så det blir spännade att följa de nya hästarna på de svenska tävlingsbanorna i vår.

 

 

Share post:

Related articles

Fyrgångstoet Miljón fra Berkåsa högst bedömd i Norge

  Vid årets första avelsvisning i vårt kära grannland Norge visades 13 hästar och därav 12 till en totalbedömning....

Bellas ridövning: Åttvolter och övergångar

Det här är en av mina favoritövningar just nu, som passar många olika ekipage på många olika nivåer....

Hovklapper på gatorna i centrala Reykjavik

På Island är hästar ett naturligt inslag i både vardag och kultur och på lördagen den 3 juni...