Nya regler runt SM-kval till GK

Date:

 

150412-0803
From 2016 måste alla Gaedinga SM-kval gå på ovalbana. Foto: Zanna Hofvander.

I år införs nya regler för kvaltävlingar till SM i Gæðingakeppni.

För att en tävling ska klassas som en kvaltävling till GK-SM behöver tävlingarna äga rum på ovalbana och ej rakbana. Tävlingen behöver också erbjuda finaler i de klasser som är aktuella för uttagning av landslag. Sedan tidigare är det också ett krav på att en veterinär måste finnas på plats under tävlingen. Det är dock ej nödvändigt under finalerna.

Beslutet att införa krav på finaler är att landslagsmedlemmar ska tas ut i Gæðingakeppni. De ska, tillsammans med sportryttare, representera Sverige på årets NM i Norge i augusti. En stor del i uttagningen till landslaget är att kunna prestera under finaler.

Liksom förra året bibehålls kravet på tre godkända domare, även för kvaltävling till GK-SM. De Gæðingakeppni-tävlingar som har fem domare kommer att premieras högre i uttagningskommitténs arbete för att ta ut starka och konkurrenskraftiga representanter till det svenska landslaget.

Mellan den 22-24 juli kommer Svenska mästerskapen i Gæðingakeppni hållas på Häradsvallen i Mönsterås. Det är lokalföreningen Strokkur som tillsammans med SIF står värd för sommarens höjdpunkt! I år är kvalgränserna justerade något för att möta den positiva utvecklingen med fler tävlande i tävlingsformen.

Kvalpoäng
GDA – A-flokk: 8.00
GDB – B-flokk: 8.10
GDY – Young Rider: 7.90
GDT – Tonårsklass: 7.70
GDK – Barnklass: 7.50

Share post:

Related articles

Icehorse Festival: Lollo och Rex kom tvåa i B-finalen i V1. Bara fyra hundradelar skiljde.

Så nära, så nära. Louise Löfgren med Hástigur Rex Depilsson hade ledningen inför sista momentet ökad tölt. Men det var extremt...

Icehorsefestival: Förra årets vinnare i T1 i ledning. Sys Pilegaard med Abel fra Tyrevoldsdal

  Guld på NM, vinst på Friends 2021, vinst här förra året, ja vinsterna går knappt att räkna för Sys...

Icehorse Festival: Välkommen till A-finalen i T4 Anna och Odinn!

  Det kan väl aldrig bli tjatigt med svenskar som går vidare till A-final. Så himla roligt och välförtjänt,...

Icehorse Festival: Anna Funni och Odinn kom tvåa i B-finalen efter dunderprogram

Vilken snygg B-final de gjorde Anna Funni Jonasson med Odinn från Funni. Som du kunde höra i gårdagens intervju så är 9-årige...
sv_SESvenska