Nya regler runt SM-kval till GK

Date:

 

150412-0803
From 2016 måste alla Gaedinga SM-kval gå på ovalbana. Foto: Zanna Hofvander.

I år införs nya regler för kvaltävlingar till SM i Gæðingakeppni.

För att en tävling ska klassas som en kvaltävling till GK-SM behöver tävlingarna äga rum på ovalbana och ej rakbana. Tävlingen behöver också erbjuda finaler i de klasser som är aktuella för uttagning av landslag. Sedan tidigare är det också ett krav på att en veterinär måste finnas på plats under tävlingen. Det är dock ej nödvändigt under finalerna.

Beslutet att införa krav på finaler är att landslagsmedlemmar ska tas ut i Gæðingakeppni. De ska, tillsammans med sportryttare, representera Sverige på årets NM i Norge i augusti. En stor del i uttagningen till landslaget är att kunna prestera under finaler.

Liksom förra året bibehålls kravet på tre godkända domare, även för kvaltävling till GK-SM. De Gæðingakeppni-tävlingar som har fem domare kommer att premieras högre i uttagningskommitténs arbete för att ta ut starka och konkurrenskraftiga representanter till det svenska landslaget.

Mellan den 22-24 juli kommer Svenska mästerskapen i Gæðingakeppni hållas på Häradsvallen i Mönsterås. Det är lokalföreningen Strokkur som tillsammans med SIF står värd för sommarens höjdpunkt! I år är kvalgränserna justerade något för att möta den positiva utvecklingen med fler tävlande i tävlingsformen.

Kvalpoäng
GDA – A-flokk: 8.00
GDB – B-flokk: 8.10
GDY – Young Rider: 7.90
GDT – Tonårsklass: 7.70
GDK – Barnklass: 7.50

Share post:

Related articles

Intervju med Caroline Agerhill, nybliven domare i gædingalist

Sverige har fått sex nya domare för Gædingalist. De är Ulrika Backan, Caroline Agerhill, Nina Wahlström, Åsa Nevander,...

Omedelbara åtgärder mot hästvidriga träningsmetoder på Island

  Den isländske filmproducenten Baltasar Kormákur har uttalat sig i fallet med de spanska tränare som förra helgen filmades...

Varierad träning var temat på årets Hólarclinic

I helgen höll tredjeårs eleverna på Hólar sin årliga clinic. Den ingår sem ett led i deras utbildning...

Videointervju med Malin Andersson, tredjeårselev på Hólar

Eleverna som går tredjeåret på Hólar håller enligt tradition varje år en clinic med olika teman. Flera ur...