Grand slam på Gaedingakvalet i Mönsterås

Anna på Garri Foto: Joachim Östangård
Anna på Garri
Foto: Joachim Östangård

Förra helgen var det Gaedingakval i Mönsterås. 25 år gamla Anna Funni Jonasson kammade inte bara hem segern i A- och B-flokk utan fick även hedervärda Feather Prize.

A-Klass vann Anna och Efridis från Miklagård (e. Spuni frá Midsitju, ägd och uppfödd av Erik Svantesson) med 8.39, B-klass på sin egen Garri frá Fitjum (e. Faersell frá Fitjum)  på 8.25.

Ishestnews har fått en kort intervju med Anna.

– Jag är så nöjd, säger Anna. Både med hästarna och med min egen prestation. Allt stämde perfekt!

För Anna har det ofta känts som allting stämt på träning men väl på tävlingsbanan har nerverna börjat spöka . Inför tävlingen i Mönsterås har Anna arbetat med sig själv och se, det gav verkligen resultat.

– Bland annat har jag gått Brösarpsgårdens Islandshästakademi där jag fått mycket stöttning. Jag måste också tacka min pappa, Christer Funni  Jonasson som varit med mig hela vägen, från tidig morgon till sen kväll.

Garri är Annas egna häst, hon har ägt honom i snart 4 år. Från början kom han till Anna som träningshäst.

– Jag fastnade för honom och köpte Garri. Jag har gjort allt med honom själv, det gör mig lite extra stolt, förtydligar Anna.

6-åriga Efridis fick hon låna av Erik Svantesson. Tävlingen var hästens första gång på ovalbana på tävling, de hade tränat 4 gånger innan.

– Vårt mål var att genomföra programmet. Väl på banan märkte jag hur roligt Efridis hade. Det är extra kul att tävla en häst som själv vill. Mest hedrande var ändå att få Feather Prize. Motiveringen var att jag med god och harmonisk ridning gjort fina och prydliga visningar. Feather Prize för tonåringar vann Hampus Tedefalk, grattis även till honom.

Arrangerande klubben Strokkur står även som värd för Gaedinga-SM i augusti. Resultaten från förra helgens tävling hittar du här!

Efridis hade kul på banan Fofo: Joachim Östangård
Efridis hade kul på banan
Fofo: Joachim Östangård