Eyjo och Jamila klara till Sweden International Horse Show

Date:

 

Eyjó och Háfeti i en ökad tölt som heter duga under NM i år!
Foto: Töltaren/Sofie Lahtinen Carlsson

Fredagen den 30 november är det världspremiär för världscupen i tölt på Friends Arena. Eyjolfur Thorsteinsson kommer för att tävla om de 50 000 i prispengar som ligger i prispotten.

Eyjolfur Thorsteinsson med sin häst Háfti frá Ulfsstödum är med i det svenska landslaget och har tack vare starka prestationer på Svenska Mästerskapen och Nordiska Mästerskapen blivit uttagen att tävla på World Cup Icelandic Horse i Tölt.

 

Totalt 12 ekipage kommer att bjudas in baserat på uppnådda resultat i T1 (tölt) under året på nationella mästerskap, Nordiska mästerskapen och Elmia Icelandic Power. Under SIHS rids en uttagningstävling utanför föreställningstid. De åtta bästa ekipagen gör sedan upp under finalen under fredagseftermiddagens föreställning.

Jamila och Toppur kommer till Friends
Foto: Töltaren/Sofie Lahtinen Carlsson

Klara sedan tidigare är också svenska Jamila Berg och hästen Toppur frá Audsholtshjaleigu.

Föreställningen under fredag eftermiddag innehåller även en fartfyllt och fullspäckad uppvisning signerad islandshästarna.
Och under fredagen kan du se hingstvisning i mässpaddocken där det är Tema Island hela dagen på Stallbacken. I SiFs monter kommer du att kunna träffa landslagsryttare, elitryttare, hingstägare och andra entusiaster.

Share post:

Related articles

– Att bli arg på rädslan är som att hälla bensin på elden, säger Linda-Marie Lundqvist, legitimerad pyskolog

Linda-Marie Lundqvist har jobbat med islandshästar, gått ett år på Hólar och är legitimerad psykolog. Efter en ridolycka...

– Målet är att jag ska sitta centrerat och kommunicera med små hjälper, förklarar Beatrice von Bodungen

Beatrice von Bodungen har med sin Hördur frá Varmadal gått från klarhet till klarhet. Under förra årets SM gjorde vi en...

Rekordintresse för ny islandshästtävling – fokus på ungdomar och välgörenhet

Islandshästar, käpphästtävling, marknadsgata och lotteri till förmån för Min Stora dag när Hella Islandshästar och Nannarps Gård satsar...

Hästarna bryter isolering, ger glädje och egenvärde – Annas hästar både tävlar och jobbar med ungdomar

Den 6:e april tävlade Sæli frá Bakkakoti tölt på Rickebasta. Två dagar senare jobbade han som terapihäst i...