En andra succé – Falki Vår på Backome

De fina prisrosetterna på Falki Vår.
De fina prisrosetterna på Falki Vår.

Då var det dags igen, stallen hade städats, hästarna hade putsats, startlistor hade skrivits och banan blivit prydd med blommor. Allt är redo för den andra tävlingen här hemma på Backome, Falki Vår.

Dagen bjöd precis som förra gången på fina prestationer, hårt arbetande funktionärer från Falki och strålande sol(förutom några skyfall, dock hade de inte någon effekt på den glada stämningen). Även denna gång kom ryttare och hästar från hela Sverige och hela 50 ekipage deltog.

Denna dag tillägnas Papporna, Henrik ”Chefen” Wingstrand och Mikael Vas som under flera år fått stå i skuggan av sina döttrar, Johanna Wingstrand och Linnea Vas. Efter uttagningen i V5 knep de åt sig både första och andraplatsen. Det var dock Henrik som efter en spännande final tog hem segern tillsammans med sin häst Pjakkur frá Kvistum. Jag tror nog att både jag och Linnea får se upp i framtiden!

Henrik Wingstrand med Pjakkur
Henrik Wingstrand med Pjakkur

Trots att det mesta på gården är färdigt var domarbås något som vi inte ännu inte hunnit skaffa. Som tur är fanns det alternativ i form av min lilla Mini Cooper som höll domarna torra och varma, och gav vår bana lite extra glamour.

 

Det finns många sätt att hålla domarna varma
Det finns många sätt att hålla domarna varma

Sammanfattningsvis var tävlingen otroligt lyckad och allt flöt på bra under dagen. Att det innebär mycket jobb att anordna en tävling märktes knappt tack vare alla duktiga funktionärer, den glada publiken och tålmodiga ryttare och hästar. Förhoppningsvis blir nästa tävling som anordnas ett regionalt SM-kval, det ser vi redan nu fram emot.

 

Hagar och transporter på tävlingsplatsen
Hagar och transporter på tävlingsplatsen

Stort tack från Teamet på Backome!

Ishestnews tackar Johanna Wingstrand för bilder och rapport!