En andra succé – Falki Vår på Backome

Date:

De fina prisrosetterna på Falki Vår.
De fina prisrosetterna på Falki Vår.

Då var det dags igen, stallen hade städats, hästarna hade putsats, startlistor hade skrivits och banan blivit prydd med blommor. Allt är redo för den andra tävlingen här hemma på Backome, Falki Vår.

Dagen bjöd precis som förra gången på fina prestationer, hårt arbetande funktionärer från Falki och strålande sol(förutom några skyfall, dock hade de inte någon effekt på den glada stämningen). Även denna gång kom ryttare och hästar från hela Sverige och hela 50 ekipage deltog.

Denna dag tillägnas Papporna, Henrik ”Chefen” Wingstrand och Mikael Vas som under flera år fått stå i skuggan av sina döttrar, Johanna Wingstrand och Linnea Vas. Efter uttagningen i V5 knep de åt sig både första och andraplatsen. Det var dock Henrik som efter en spännande final tog hem segern tillsammans med sin häst Pjakkur frá Kvistum. Jag tror nog att både jag och Linnea får se upp i framtiden!

Henrik Wingstrand med Pjakkur
Henrik Wingstrand med Pjakkur

Trots att det mesta på gården är färdigt var domarbås något som vi inte ännu inte hunnit skaffa. Som tur är fanns det alternativ i form av min lilla Mini Cooper som höll domarna torra och varma, och gav vår bana lite extra glamour.

 

Det finns många sätt att hålla domarna varma
Det finns många sätt att hålla domarna varma

Sammanfattningsvis var tävlingen otroligt lyckad och allt flöt på bra under dagen. Att det innebär mycket jobb att anordna en tävling märktes knappt tack vare alla duktiga funktionärer, den glada publiken och tålmodiga ryttare och hästar. Förhoppningsvis blir nästa tävling som anordnas ett regionalt SM-kval, det ser vi redan nu fram emot.

 

Hagar och transporter på tävlingsplatsen
Hagar och transporter på tävlingsplatsen

Stort tack från Teamet på Backome!

Ishestnews tackar Johanna Wingstrand för bilder och rapport!

 

Share post:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Hugo och Tindra-Li gick SIFs avelsvisarkurs för unga

Den 15 september samlades tolv ungdomar på Stenholmen för att gå SIFs avelsvisarkurs för unga, steg 1. Deltagarna...

Sofia Bengtsson och Frida Dahlén har tävlat på Landsmót i storm och regn på tvären

Nu fortsätter vår serie med svenska ryttare som ridit Landsmót med Sofia Bengtsson och Frida Dahlén, som båda fått känna på...

Resultat och bilder från Umeå icelandichorse Meeting

I helgen gick Umeå Icelandichorse Meeting av stapeln med pompa och ståt. Många fina ekipage äntrade banan och...

Umeå Icelandichorse Meeting: Intervju med Gummi Einarsson

Just nu pågår ett av årets största islandshästarrangemang i norra Sverige. Umeå Icelandichorse Meeting och Ishestnews har fått...