VM är igång!

Date:

Nu är Ishestnews på plats i Herning. Solen skiner och stämningen verkar vara på topp. Det känns som att detta VM kan bli riktigt bra. Styrkan i att vara 6 nordiska nationer som tillsammans organiserar tävlingen gör att evenemanget både får mer kraft och mer ekonomiska resurser att tillgå. Det är Danmark, Sverige, Island, Norge, Finland och Föröarna som tillsammans gör VM i Herning 2015.

En virtuell ridtur  och en verklig från olika länder har föregått VM. Det ska symbolisera hur man förr red med tävlingshästarna inför tävlingarna på Island.

Utöver alla fina hästar vi ska få se så kommer det vara en hel del happenings. Musikunderhållning från tre olika länder, en shoppingkväll och en auktion i samarbete med Lauritz.com där man bland mycket annat kan bjuda på betäckning med olika hingstar.

Breeders café Foto: Ishestnews.se
Breeders café
Foto: Ishestnews.se

I Breeders Café samlas de olika ländernas avelsorganisationer och olika uppfödare. Caféet är möblerat med udda härliga soffgrupper och har kristallkronor i taket. Planen är att det också ska vara diskussioner kring avel, även exteriörbedömningarna är i anslutning till caféet.

SIF´s monter i Breeders Café.
SIF´s monter i Breeders Café. Foto: Ishestnews.se
Reklam för auktionerna. Foto: Ishestnews.se
Reklam för auktionerna.
Foto: Ishestnews.se

 

Share post:

Related articles

Meistaradeildins fyrgång – Adalheidur och Flóvent vann överlägset

Årets första deltävling i Mästarcupen var fyrgång. Så här i januari brukar ju hästarna vara lite trötta men...

Intervju med Susanne Johansson, ridande polis och islandshästryttare

Susanne Johansson är ridande polis i Göteborg. Och har islandshästar hemma på gården. En spännande kombination, eller hur?...

Rabatt på prenumeration hos Alendis TV som sänder Mästarcupen, VM, Icehorse festival, isländska tävlingar och avelsbedömningarna och annat

I ett samarbete med Alendis TV kan vi erbjuda Ishestnews prenumeranter 15 procents rabatt den första månaden på...

Hemma hos Cecilia Nancke och Kristján Magnússon – harmoni och full fart på samma gång

Vi har lite svårt att hitta till Hebergs Borgasgård där vi kör bland Halländska fält med gårdar utspridda...
sv_SESvenska