VM är igång!

Date:

Nu är Ishestnews på plats i Herning. Solen skiner och stämningen verkar vara på topp. Det känns som att detta VM kan bli riktigt bra. Styrkan i att vara 6 nordiska nationer som tillsammans organiserar tävlingen gör att evenemanget både får mer kraft och mer ekonomiska resurser att tillgå. Det är Danmark, Sverige, Island, Norge, Finland och Föröarna som tillsammans gör VM i Herning 2015.

En virtuell ridtur  och en verklig från olika länder har föregått VM. Det ska symbolisera hur man förr red med tävlingshästarna inför tävlingarna på Island.

Utöver alla fina hästar vi ska få se så kommer det vara en hel del happenings. Musikunderhållning från tre olika länder, en shoppingkväll och en auktion i samarbete med Lauritz.com där man bland mycket annat kan bjuda på betäckning med olika hingstar.

Breeders café Foto: Ishestnews.se
Breeders café
Foto: Ishestnews.se

I Breeders Café samlas de olika ländernas avelsorganisationer och olika uppfödare. Caféet är möblerat med udda härliga soffgrupper och har kristallkronor i taket. Planen är att det också ska vara diskussioner kring avel, även exteriörbedömningarna är i anslutning till caféet.

SIF´s monter i Breeders Café.
SIF´s monter i Breeders Café. Foto: Ishestnews.se
Reklam för auktionerna. Foto: Ishestnews.se
Reklam för auktionerna.
Foto: Ishestnews.se

 

Share post:

Related articles

Resultat från Islandshästens Dag

    Här är alla resultat från Islandshästens Dag som arrangerades av Gandur islandshästförening i Helsingborg. Resultat Islandshästensdag 2024 Lättklass Barn:  Final Placering Ryttare...

Enastående final på Meistaradeildin

Igår var det finalkväll i Meistaradeildin. Den är uppdelad i två grenar, Tölt T1 och 100m pass. Nivån på...

Finalresultat från Rickebasta

Här hittar du alla resultat från Rickebastas "grand finale" dag i sin egen Mästarcup. Hobby vuxenlag Placering 1 Team Väsby Stuteri 2...

Specialerbjudande: Beställ den isländska hingstkatalogen via Ishestnews

Är du intresserad av avel och uppfödning? I morgon kommer den isländska hingstkatalogen ut och via oss på...