VM är igång!

Date:

Nu är Ishestnews på plats i Herning. Solen skiner och stämningen verkar vara på topp. Det känns som att detta VM kan bli riktigt bra. Styrkan i att vara 6 nordiska nationer som tillsammans organiserar tävlingen gör att evenemanget både får mer kraft och mer ekonomiska resurser att tillgå. Det är Danmark, Sverige, Island, Norge, Finland och Föröarna som tillsammans gör VM i Herning 2015.

En virtuell ridtur  och en verklig från olika länder har föregått VM. Det ska symbolisera hur man förr red med tävlingshästarna inför tävlingarna på Island.

Utöver alla fina hästar vi ska få se så kommer det vara en hel del happenings. Musikunderhållning från tre olika länder, en shoppingkväll och en auktion i samarbete med Lauritz.com där man bland mycket annat kan bjuda på betäckning med olika hingstar.

Breeders café Foto: Ishestnews.se
Breeders café
Foto: Ishestnews.se

I Breeders Café samlas de olika ländernas avelsorganisationer och olika uppfödare. Caféet är möblerat med udda härliga soffgrupper och har kristallkronor i taket. Planen är att det också ska vara diskussioner kring avel, även exteriörbedömningarna är i anslutning till caféet.

SIF´s monter i Breeders Café.
SIF´s monter i Breeders Café. Foto: Ishestnews.se
Reklam för auktionerna. Foto: Ishestnews.se
Reklam för auktionerna.
Foto: Ishestnews.se

 

Share post:

Related articles

Resultat från Skånska Mästerskapen

  I helgen gick de Skånska Mästerskapen av stapeln på vackra Margaretehof i Skåne. Det var varma och dammiga dagar...

Östsvenska Mästerskapen – ÖSM, första delen är klar

Östsvenska Mästerskapen är i full gång på Gerstorpsbanan strax utanför Lindköping. Tävlingen innehåller både sportgrenar liksom gædingakeppni. De...

Icelandic Breeding: Auðholtshjáleiga

First out in our breeding series is one of Icelands most wellknown and successful breeders, Gunnar Arnason, Kristbjörg...

Fyrgångstoet Miljón fra Berkåsa högst bedömd i Norge

  Vid årets första avelsvisning i vårt kära grannland Norge visades 13 hästar och därav 12 till en totalbedömning....