Välkommen till Gydas Vintertävling som arrangeras av klubbens ungdomar

Date:


Grenar:

Lätt ungdom:

♥ Blåbärstölt (barn under 14 år) ♥ Jordgubbstölt (ungdom 15-21) ♥ Blåbärstregång (barn under 14 år) ♥ Jordgubbstregång (ungdom 15-21)

Lätt vuxen:

♥ Vinbärstölt ♥ Vinbärstregång

Öppna klasser:

♥ Hallontölt (Öppen klass tölt, kort tempo tölt, ökat tempo tölt) ♥ Hallonfyrgång (Öppen klass tölt, trav, galopp, ökad tölt)

Race!

♥ Travrace ♥ Galopprace ♥ Safttölt

 Plats: Gydas anläggning i Högbo.

Datum: 13 januari 2013
Sista anmälningsdag: 7 januari 2013
Pris: 300: -/ekipage. (50 kr i rabatt till Gydamedlem som hjälper till som funktionär!)
Domare: Meddelas senare, det kommer att vara en domare.

Viktigt att tänka på: Medtag hästägarförsäkran och vaccinationsintyg samt hästens pass. Du behöver ingen licens för att vara med och tävla.

OBS! Tävlingen rids på egen risk (detta gäller all ridning på tävlingsområdet.)

Utrustningsregler gäller enligt FIPO.

Anmälan till: gydaungdom@live.se

I anmälan skriver du:
Hästens namn, kön, färg och SIF reg.nr.
Ryttarens namn, födelseår och klubb samt gren/grenar.

Kom ihåg att anmälan inte är giltig förrän pengarna finns på kontot.
Betala in till Gydas Pg. 42 92 196-5, märk med GU och hästens namn.

Grenspecifikation.

Alla grenar rids på passbanan, en och en i ström. Det vill säga att alla deltagare i klassen rider samtidigt efter varandra med tillräckligt stort avstånd, alla grenar är på speakerns kommando.

Lätt ungdom:

Blåbärstölt

Här deltar du som är under 14 år gammal och vill vara med på en rolig tävling. Du rider valfritt tempo tölt på passbanan, du har två långsidor på dig att visa så snygg tölt du kan.

Jordgubbstölt

Här deltar du som är ungdomsryttare och vill vara med på en rolig tävling. Du rider valfritt tempo tölt på passbanan, du har två långsidor på dig att visa så snygg tölt du kan.

Blåbärstregång

Här deltar du som är under 14 år gammal och vill vara med på en rolig tävling.

I denna klass rider du gångarterna tölt, trav och galopp. Du har fyra långsidor på dig att visa gångarterna på speakerns kommando, den sista långsidan är valfri gångart där du väljer mellan de tidigare tre nämnda gångarterna.

Jordgubbstregång

Här deltar du som är ungdomsryttare och vill vara med på en rolig tävling.

I denna klass rider du gångarterna tölt, trav och galopp.Du har fyra långsidor på dig att visa gångarterna på speakerns kommando, den sista långsidan är valfri gångart där du väljer mellan de tidigare tre nämnda gångarterna.

Lätt vuxen:

Vinbärstölt

Här deltar du som är en glad person i dina bästa år och vill vara med på en rolig tävling. Du rider valfritt tempo tölt på passbanan, du har två långsidor på dig att visa så snygg och trevlig tölt du kan.

Vinbärstregång

Här deltar du som är en glad person i dina bästa år och vill vara med på en rolig tävling.

I denna klass rider du gångarterna tölt, trav och galopp. Du har fyra långsidor på dig att visa gångarterna på speakerns kommando, den sista långsidan är valfri gångart där du väljer mellan de tidigare tre nämnda gångarterna.

Öppna klasser:

Hallontölt

Här deltar du med tävlingserfarenhet, du har tre långsidor på dig att visa så snygg och trevlig tölt som möjligt. Du visar först en långsida med kort tempo tölt därefter visar du en långsida med ökat tempo tölt och sedan en långsida där du väljer mellan att rida tydliga tempoväxlingar eller lösa tyglar med enhandsfattning.

Hallonfyrgång

Här deltar du med tävlingserfarenhet, du har fyra långsidor på dig att visa gångarterna i ordningsföljden kort tempo tölt, trav, galopp och ökat tempo tölt.

Ungdomar och vuxna rider samtidigt men om det är fler än 8 ekipage delas prisutdelningen upp.

Race!

I båda racen rids andra heatet i resultatordning nerifrån och uppåt. Det vill säga de som hade bäst tid i första heatet rider sist i andra heatet.

Travrace

Här är tävlingsgrenen för dig som vill rida fort, men inte så fort..! Här gäller snabbast trav vinner, galoppinslag = diskvalificerad. Travracet går på tid, det är två ekipage på banan samtidigt snabbast tid av alla deltagare vinner. Du har två heat på dig att visa så snabb trav du bara kan! Stillastående start.

Galopprace

Snabbast vinner! Här är tävlingsgrenen för FARTDÅREN..! Här gäller snabbast vinner! Endast galopp tillåtet. Galoppracet går på tid, det är två ekipage på banan samtidigt snabbast tid av alla deltagare vinner. Du har två heat på dig att visa så snabb trav du bara kan! Stillastående start.

Safttölt

Snabbast och med mest saft kvar i muggen är klassens vinnare! Här är grenen för den inte så skumpiga hästen och ryttaren med stabil hand, här har du ett heat på dig att rida valfri gångart du ska hålla dig inom en maxtid som meddelas innan grenen startar, MEN kom ihåg, den med mest saft i muggen när tävlingen är avslutad är klassens vinnare.

Share post:

Related articles

Icehorse Festival: Lollo och Rex kom tvåa i B-finalen i V1. Bara fyra hundradelar skiljde.

Så nära, så nära. Louise Löfgren med Hástigur Rex Depilsson hade ledningen inför sista momentet ökad tölt. Men det var extremt...

Icehorsefestival: Förra årets vinnare i T1 i ledning. Sys Pilegaard med Abel fra Tyrevoldsdal

  Guld på NM, vinst på Friends 2021, vinst här förra året, ja vinsterna går knappt att räkna för Sys...

Icehorse Festival: Välkommen till A-finalen i T4 Anna och Odinn!

  Det kan väl aldrig bli tjatigt med svenskar som går vidare till A-final. Så himla roligt och välförtjänt,...

Icehorse Festival: Anna Funni och Odinn kom tvåa i B-finalen efter dunderprogram

Vilken snygg B-final de gjorde Anna Funni Jonasson med Odinn från Funni. Som du kunde höra i gårdagens intervju så är 9-årige...
sv_SESvenska