Tredjeårseleverna har tagit examen på Hólar

 

Sofia Hallin och Lykkja frá Laugarmýri i sin blåa FT-kavaj
Foto: Privat

Fredagen den 5e juni tog årets tredjeårselever från Hólar University äntligen sin examen. Utbildningen på Hólar är krävande och kraven är speciellt höga under det sista året. Förutom det har studenterna tagit sig igenom en vinter med otroliga snömängder och en viruspandemi. Därför var det med extra mycket lättnad och stolthet studenterna fick ikläda sig i sina blåa FT (Félag Tamningamanna) jackor under examensceremonin. I årets klass var att fördelningen mellan tjejer och killar var helt jämn vilket är väldigt ovanligt. Sverige brukar oftast vara representerad bland eleverna på Hólar och även i år fick den svenska flaggan hissas. Från Sverige var en elev i denna klass och det var Sofia Hallin. Sofia är uppväxt i Sundsvall och har även bott i Västerås i några år innan hon bestämde sig för att lämna sitt hemland och flytta till Island. Liva Marie Hvarregaard Nielsen fick pris för högsta betyg i dom praktiska ridkurserna samt pris som högsta betyg sammantagit för alla kurser under alla tre åren. Finnbogi Bjarnason fick pris för högsta betyg i sista rid provet.  

Liva Marie Hvarregaard Nielsen fick pris för högsta betyg i dom praktiska ridkurserna samt pris som högsta betyg sammantagit för alla kurser under alla tre åren. Hästen heter Harka frá Holtsenda
Foto: Privat

Totalt i klass var det 12 studenter från 6 olika nationaliteter som nu kan titulera sig ridinstruktörer och tränare för islandshäst:

Ástríður Magnúsdóttir (Island)
Brynja Kristinsdóttir (Island)
Elín Sif Holm Larsen (Danmark/Island)
Finnbogi Bjarnason (Island)
Friðbergur Hreggviðsson (Island)
Hanna Sofia Hallin (Sverige)
Julian Benedikt Veith (Tyskland)
Konráð Valur Sveinsson (Island)
Liva Marie Hvarregaard Nielsen (Danmark)
Martta Alina Uusitalo (Finland)
Sandy Carson (Skottland)
Þorsteinn Björn Einarsson (Island)

 

Tack Sofia Hallin för rapporten. Och grattis!