Louise blev årets Wångenambassadör

Date:

Islandsryttaren Louise Dahlin har gått gymnasiet på Wången eftersom islandshästar är hennes stora intresse. Det visade hon genom att kamma hem två fina stipendier vid årets avslutning.

 

Varje år delar Wången ut stipendier till avgångseleverna på gymnasiet. Stipendiet Wångenambassadören är särskilt fint eftersom alla på skolan kan rösta om vem som ska få det. Klasskamrater, andra gymnasielever, studenter på universitetsprogrammet, lärare och all övrig personal kan rösta.

 

Kriterierna är att eleven under sin utbildningstid är ärlig, respektfull och ansvarstagande. Dessutom ska man ha satsat på sitt skolarbete och arbetat för extra god hästhållning. Stipendiaten är därmed en god ambassadör för Wången, gymnasiet och hästskötaryrket.

– Det kändes otroligt kul att bli tilldelad stipendiet, Wångenambassadör är ju en ärofylld titel och det känns roligt att folk tycker att jag förtjänar den, säger Louise Dahlin.

Mottagaren av stipendiet får inte bara ära utan ger också 10 000 kr.

– Stipendiet går antingen till att bekosta utbildningar eller resor till och från kurser och tävlingar. De går rakt in på hästkontot! Det är ju ganska dyrt med hästar så det är välkommet med lite extra pengar för att kunna fortsätta satsa och utbilda sig, säger Louise Dahlin.

Louise har ridit hela sitt liv. Hon har tävlat, utbildat sig och praktiserat i många olika stall både i Sverige och på Island. På gymnasiet förbereder eleverna sig för att ta SIFs ridledarexamen och nu satsar Louise på att hålla en del lektioner på hemmaplan.

– Nu är min framtidsplan att fortsätta utbilda mig inom islandshäst för att bli en bättre ryttare och på sikt även instruktör. Det blir antingen på hippologprogrammet på Wången eller via kurser. Först ska dock jag och min häst njuta av lite sommarlov!

Louise fick även ett hästskötarstipendium på 3 000 kr från Wången för att hon genomfört såväl teoretiska som praktiska moment på ett föredömligt sätt.

 

Stipendierna delades ut via länk eftersom studentfirandet inte kunde genomföras på vanligt sätt i år. En extra hälsning till eleverna på islandsprofilen kom genom ett förinspelat meddelande från Eyvindur Mandal Hreggvidsson som önskade dem grattis och lycka till och påminde om att man aldrig är färdigutbildad när man håller på med hästar.

 

Share post:

Related articles

– Att bli arg på rädslan är som att hälla bensin på elden, säger Linda-Marie Lundqvist, legitimerad pyskolog

Linda-Marie Lundqvist har jobbat med islandshästar, gått ett år på Hólar och är legitimerad psykolog. Efter en ridolycka...

– Målet är att jag ska sitta centrerat och kommunicera med små hjälper, förklarar Beatrice von Bodungen

Beatrice von Bodungen har med sin Hördur frá Varmadal gått från klarhet till klarhet. Under förra årets SM gjorde vi en...

Rekordintresse för ny islandshästtävling – fokus på ungdomar och välgörenhet

Islandshästar, käpphästtävling, marknadsgata och lotteri till förmån för Min Stora dag när Hella Islandshästar och Nannarps Gård satsar...

Hästarna bryter isolering, ger glädje och egenvärde – Annas hästar både tävlar och jobbar med ungdomar

Den 6:e april tävlade Sæli frá Bakkakoti tölt på Rickebasta. Två dagar senare jobbade han som terapihäst i...