Tölt on Ice kommer tillbaka 2016

Date:

TöltonIce prisut foto Isbitarna.se
Prisutdelning vid 2015 års Tölt on Ice, segrare Jóhann Rúnar Skúlason på Hnokki frá Fellskoti. På andra plats Bernt Severinsen och på tredje plats Vignir Jónasson. Foto: Isbitarna.se
Efter årets stora succé med Tölt on Ice i Kungsbacka Ishall, som var fullsatt till sista plats med 2 000 islandshästintresserade, är det nu dags att ladda om för 2016. Den 26 oktober släpps biljetterna till nästa års tävling den 1-2 april, som också innehåller några nyheter.
För att verkligen dra nytta av tillfället med en arena och massor av toppekipage på plats så utökas tävlingen till att omfatta även fredagkvällen. De ryttare som rider tävlingen under lördagen har alla bjudits in i kraft av de toppresultat de presterat under året, men på fredagkvällen ställs öst mot väst, och duktiga ryttare från Stockholm och östkusten får möjlighet att tävla mot ryttare från Göteborg och västkusten i en kvaltävling. Ett ekipage från varje kust kvalar in och får chans att tävla om de stora prispengarna i lördagens huvudtävling. Kan bli spännande! Under fredagkvällen finns också möjlighet att få en förhandstitt på några av lördagens ekipage när de tränar på is. Marknadsgatan och baren kommer också vara öppna, så det finns tillfälle att ladda upp inför helgen både med shopping och mingel.
Under lördagen har också några förändringar gjorts. Arenan öppnar redan kl 10:00, och tävlingarna har flyttat fram första start till kl 12:00 med beräknat avslut ca 20:00. Klasserna för Young Rider och Elitklassen finns kvar liksom tidigare, där man visar tölt i olika moment. I stället för barnklassen har man lagt in Show Fyrgång, som är en isvariant av vanlig fyrgångstävling med olika moment.
  –   Det var en underbar känsla efter tävlingen i mars när såväl ryttare, publik som utställare uttryckte att de var så nöjda med årets Tölt on Ice! Det blev precis ett sånt fint tillfälle att visa upp den fantastiska islandshästen som vi alla hade hoppats på. Utmaningen nu är att ta det ett steg vidare och göra nästa år ännu bättre, och det tror jag också vi kommer lyckas med, säger tävlingsledare Carina Andersson.
Biljetterna släpps genom Ticnet den 26 oktober, www.ticnet.se
Biljetter till fredag 1 april 18:00-21:30, kvaltävling, kostar 100 kr
Biljetter till lördag 2 april 10:00-20:00, huvudtävling, kostar 200 kr
Kombinerad biljett för båda dagarna kostar 250 kr.
För mer information, se www.toltonice.com
eller kontakta tävlingsledare Carina Andersson, tel 0704-92 01 64 eller presskontakt Lena Jovén, tel 0706-200 929.

Share post:

Related articles

Reportage från den inspirerande hästfestivalen på Sundabakki med föreläsningar, clinic, hingstar och annan inspiration

  Lördagen satt vi bänkade i det ljusa ridhuset på Sundabakki. Det var dags för Hästfestival. När Vignir Jónasson...

De kom, de sågs i passage, de segrade! Olil och Glampi vann kvällens gædingalist

Och inte bara passage utan även ökad tölt, samlad tölt, explosiv galopp och tillbaka till samling. I kvällens...

Islandshästens dag är tillbaka den 26 mars i Helsingborg

  Äntligen är det dags för Islandshästens dag i Helsingborg igen. Liksom många andra event fick tävlingen ställas in...

En pratstund med Jenny Mandal om Gædingalist. ”Grenen ska visa islandshästens genuina särart med uttrycksfulla rörelser och bra gångarter!”.

Som vi redan tidigare kunnat läsa har Gædingafimi bytt namn till Gædingalist. Om vi översätter till svenska så...
sv_SESvenska