Tisdag till torsdag på RD-Festival

Date:

Helena Krogen-Adalsteinsdottir och Gudberg frá Skagaströnd
Foto: Töltaren/Sofie Lahtinen Carlsson

Just nu går RD Festival av stapeln på Margaretehof i Skåne. Tyvärr har inte Ishestnews möjlighet att vara på plats, därför är vi glada att Emma Eson Magnusson så fint rapporterar åt oss. Tack!

Vi har inte heller någon fotograf på plats men bjuder på några bilder från tidigare tävlingar

 

Tisdag 

Dimman låg tät över Margaretehof, det kändes som att klockan var 7 på morgonen men det var eftermiddag och RD festival drog igång kl 15:00 med Gæðingakeppni. Klasserna GDY A-flokk, A-flokk, GDT och B-flokk stod på schemat.

Klassen GDY A-flokk gjordes upp direkt där Dreki från Lind med Viktor Elgholm i sadeln stod som slutgiltig vinnare på poängen 8,040 och Lísa frá Ytri-Brennihóli kom på en andra plats med poängen 7,810.

A-flokken leds efter uttagningen av Gudberg frá Skagaströnd och Helena Kroghen Adalsteinsdottir på 8,437 tätt följt av Kristall frá Búlandi med Anna Funni Jonasson på 8,403. På tredje plats hittar vi Viljar fra Kval och Vignir Jonasson.

I GDT hittar vi återigen Viktor Elgholm i ledning denna gången med hästen Meistari från Lindarbakka på 8,410 följt av Njáll fra Krafla och Kajsa Lundgren på 8,283. På tredje plats Bokka frá Bergi och Astrid Tillström på 8,100.

 

B-flokken leds efter uttagningen av Eyvindur fra Eyvindara och Vignir Jonasson på 8,440 tätt följt av Eydís från Sundabakka och Malin Paulsson på 8,427. På tredje plats hittar vi Glitnir frá Margrétarhofi och Finnur Bessi Svavarsson.

Lowa och Dögg
Foto: Töltaren/Sofie Lahtinen Carlsson

Onsdag 

Värmen drog in över Margaretehof och det var temperaturer uppe på sommarvärmenivå. 2-klasserna, F1 senior och j/yr samt V1 j/yr gick av stapeln.

T7 för barn vanns av Lowa Walfridsson och Dögg från Väbylund på 6,1. På andra plats kom Tekla Petersson på Hrekkur från Västraby på 5,67 och tredje plats Minna Gustavsson med Heikir frá Leysingjastödum.

Paradis frá Steinsholti, här på Landsmót leder V2 tillsammans med Charlotte Cook
Foto: Töltaren/Sofie Lahtinen Carlsson

V2 leds av Charlotte Cook och Paradis fra Steinsholti på 6,13 följt av Veronica Östangård och Eldlilja från Skogsby och på tredje plats Liv Langvad och Pæja fra Thorsvighus. I finalen på lördag efter lunchen gör dom upp om placeringarna.

I F2 stod Gudmunda Ellen Sigurdardottir och Bogi fra Flögu som vinnare på 5,93. På andra plats kom Luther Gudmundsson och Aldis fra Arnarholl och på tredje plats kom Sigrid Bisgaard Amstrup och Silja fra Tybrind.

V5 vanns av Tekla Petersson och Hrekkur från Västraby på 5,97. På andra plats kom Lowa Walfridsson och Dögg från Väbylund och på tredje plats kom Minna Gustavsson och Heikir frá Leysingjastödum.

Vignir och Vikingleder F1
Foto: Töltaren/Sofie Lahtinen Carlsson

I F1 leder Vignir Jonasson och Viking från Österåker och det med bravur på poängen 7,53. På andra plats ligger Magnus Skulason och Valsa från Brösarpsgården på 7,40. På tredje plats inför finalen hittar vi Hans-Christan Löwe och Eldjárn fra Vivildgård på 7,13. 6,93 krävdes det för att ta sig till a-final och 6,57 för b-final.

F1 j/yr leder Sasha Sommer och Kommi fra Enighed på 6,60 följt av Aidan Carson och Bliða frá Förgrujlið på 6,20. På tredje plats inför finalen hittar vi Paula Ericson och Arfur fra Steinskoti 1 på 6,03.

I V1 j/yr har vi danskar i topp Kristine B. Jörgensen och Týr frá Pverá på fantastiska poängen 7,23 följt av Fredrikke Larsen och Veigur fra Eystri-Hol och på en tredje plats Sarah Rosenberg Asmussen och Jósep frá Skarði.

Magnús och Valsa gjorde det igen. Vann stilpassen.
Foto: Töltaren/Sofie Lahtinen Carlsson

Torsdag 

Temperaturen var perfekt för en tävling i maj, 15-20 grader, sol med några fläktande vindar emellanåt.

V1 senior pågick hela förmiddagen och en bra bit in på eftermiddagen, 46 ekipage kom till start och det med bravur. Hög nivå med fina visningar där Filippa Montan och Kristall frá Jardi stod för högst poäng och ledning efter uttagningen på fantastiska 7,70 följt av Dennis Hedebo Johansen och Kristjann Magnusson på 7,47. Tre stycken delar på fjärdeplatsen och rakt in i A-final är även Helena Kroghen Adalsteinsdottir, Filippa Helltén och Anne Stine Haugen på 7,37.

För att ta sig till B-final krävdes poängen 7,03.

Efter V1 senior var det dax för PP1 j/yr och senior där Aidan Carson och Bliða frá Förgrujlið vann på 6,34. På en andra plats kom Ebba Johannesen och Prins frá Blönduósi och på en tredje plats kom Viktor Elgholm och Dreki från Lind. Seniorerna vanns av Magnus Skulason och Valsa från Brösarpgården på fantastiska 8,59 följt av Hans-Christian Löwe och Eldjárn fra Vivildgård. På tredje plats kom Katie Sundin Brumpton och Símon frá Efri-Rauðalæk.

Share post:

Related articles

Fákshólar och Þúfur utsedda till Årets avelsgårdar

  Under helgen hölls den årliga isländska avelskonferensen i Reykjavik och det var lokalföreningen Fákur som var värd för...

SIHS 2023: “Det bästa vi gjort hitintills” säger Ylva Hagander om islandshästshowen på SIHS

Islandshästarnas shownummer på Friends Arena i helgen var något alldeles extra. En härlig snöflingekoreografi, effektfulla kostymer med LED-dioder...

SIHS 2023: Besök i montern hos SIF Fritidssektion

Det råder hästfest och full kommers på SIHS i helgen. Ishestnews gjorde ett besök hos SIF Fritidsektion för...

SIHS 2023: Äntligen svensk seger i World Cup

I kväll avgjordes finalerna i World Cup tölten på Friends Arena. Först ut var B-finalen där det var...