PREMIÄR: Sport-SM för Islandshästar livesänds

Date:

Glad Jonna blev svensk mästare 2018
Foto: Töltaren/Sofie Lahtinen Carlsson

 

Nu kan du se alla A-finaler under Sport-SM, söndagen den 7 juli, via den nya hästkanalen Riderslive.tv och via Islandshästförbundets hemsida.

Sport-SM är den första tv-sändningen, av en större satsning på islandshästsporten, mellan Svenska Islandshästförbundet och Riderslive.tv.

– Det är verkligen kul att vi nu kan ta det här steget första steget och börja nå ut med vår sport till en bredare publik, säger SIF’s ordförande Anna Albinsson.

Vi kan med glädje meddela att det kommer att gå att följa årets A-finaler i Sport-SM för islandshästar via en livesändning på nätet på den nya betaltv-kanalen riderslive.tv och via Islandshästförbundets hemsida. Alla sändningar kommer att vara tillgängliga både i och utanför Sverige.

Sport-SM blir först ut i ett större sammanhang med speciellt fokus på Islandshästen. På riderslive.tv Icelandic horses kommer det att fyllas på med islandshästinnehåll kontinuerligt framöver och redan nu är GKSM i september inplanerat.
 
– Att få vara med och ta ett större grepp och göra en bredare satsning på den nu så starka islandshästsporten tillsammans med SIF är otroligt spännande. Vi hoppas att vi kommer kunna bidra till att ge sporten mer uppmärksamhet och större tillgänglighet för de intresserade, säger Caroline Berggren, vd på riderslive.tv.

Riderslive.tv är ny hästsatsning som öppnar upp i höst där målsättningen är att erbjuda en fördjupning inom ridsporten till en bred och intresserad tv-publik.

Livestream hela finaldagen på Sport-SM
De erfarna och kunniga kommentatorerna Jenny Mandal och Johan Häggberg kommer guida tittarna under hela dagen och alla finaler – cirka nio timmars sändning totalt.

Sändningarna startar 8.30 och pågår till ca 19.00 söndag den 7 juli och kostar 129 kr.
Materialet finns tillgängligt i ett år framåt från sändningstillfället.

Ni kan följa sändningarna här

Riderslive.tv

Icelandichorse.se/livestream

Share post:

Related articles

Fyrgångstoet Miljón fra Berkåsa högst bedömd i Norge

  Vid årets första avelsvisning i vårt kära grannland Norge visades 13 hästar och därav 12 till en totalbedömning....

Bellas ridövning: Åttvolter och övergångar

Det här är en av mina favoritövningar just nu, som passar många olika ekipage på många olika nivåer....

Hovklapper på gatorna i centrala Reykjavik

På Island är hästar ett naturligt inslag i både vardag och kultur och på lördagen den 3 juni...