Therese Löwenberg – på väg att bli domare

Date:

Foto: Yvonne Benzian/ishestnews.se
Foto: Yvonne Benzian/ishestnews.se

Ishestnews har talats vid med Therese Löwenberg som är domaraspirant och gick bredvid Jenny Carlander på Kongurs tävling på Sävebanan. Therese har gått de tre stegen för att bli lokaldomare; Domarsekreterarkurs, Takt och gångartskurs och Lokalklubbsdomarutbildningen.

– Jag bestämde mig för att gå utbildningen för att jag ville lära mig vad domarna tittar på när jag tävlar, skrattar Therese.

Therese började med en domarsekreterarkurs 2013 och examinationen blir i år. Det finns två examinationstillfällen, ett i juni och ett i august, i Gävle Sandviken. Ett 40-tal aspiranter ska vara med.

Hos Therese finns tre islandshästar, alla unghästar.

– Jag har ridit hela livet, men började med islandshäst först 2008, förklarar Therese. Faktiskt började vi att importera två hästar och jag har hela tiden haft viljan att lära mig mer. Jag har tävlat lite grann men min häst skadade sig och finns tyvärr inte mer.

På frågan vad Therese själv tycker är viktigt som domare säger hon:

– Jag tycker om fin ridning och form på en nöjd häst och tycker det är viktigare än maxat tempo.  Man kan koncentrera sig på det som är hästens och ens egen styrka.

– De nya bedömningsreglerna är riktigt bra.

Ishestnews önskar Therese lycka till på examinationen.

Share post:

Related articles

Hästarna bryter isolering, ger glädje och egenvärde – Annas hästar både tävlar och jobbar med ungdomar

Den 6:e april tävlade Sæli frá Bakkakoti tölt på Rickebasta. Två dagar senare jobbade han som terapihäst i...

Falki Skistars – Vägen mot Lag-SM 2024. 

Lag-SM är en tävling för ungdomar mellan 13-21 år där man inte bara tävlar i gångartsgrenar utan även...

“Om vi förbättrar oss som ryttare förbättrar vi hästens möjlighet till prestation”. Madelen Johanson om sits och balans.

Förra året blev Madelen Johanson inbjuden att rida som demonstrationsryttare på en clinic med sin dressyrhäst Mr Bean....

Sverige runt på Islandshästens Dag!  Tips till 1 maj!

Ishestnews har dammsugit islandshäst-Sveriges hemsidor och sociala medier efter aktiviteter som anordnas under Internationella Islandshästens Dag den 1...