Svenska framgångar i Odense

Date:

De svenska YR-ryttarna i Odense. Foto: Agneta Wingstrand.

I helgen avgjordes World Tölt i Odense, Danmark. Evenemanget är mycket populärt och har vuxit sig till en av de största tävlingarna inom islandshästsporten.
Ryttarna tävlar både individuellt och i lag. De svenska ryttarna hade stora framgångar i Odense. En leende Unn Kroghen-Adalsteinsson tog hem silvret i T1 (efter Jóhann Skúlason på Hnokki) med hela 8.00 i totalpoäng där Unn plockade hem 2 stycken 9:or för ökad tölt på sin pampige Hrafndynur frá Hákoti.
I femgång ledde Magnús Skúlason uttagningen med sin nye tävlingshäst, Símon frá Efri-Rauðalæk, men fick se sig slagen av Agnar Snorri Stefánsson/Baldur vom Hrafnsholt i finalen. Eva Karin Bengstsson red Nör von Bucherbach till en femte placering i samma klass.
I T2:ans B-final red Josefine Birkebro med Þór frá Kaldbak och Louise Löfgren med sin Glói från Nöddegården. De tog en sjunde respektive en åttonde plats.

Det svenska YR-teamet bestod av Johanna Wingstrand, Elsa Teverud, Annie Ivarsdóttir och Felicia Lindblom och tjejerna presterade mycket bra ritter och tog Sverige till en delad första plats i Tölt Youth Match. Sverige och Tyskland fick 28 poäng, Norge 25 och Danmark 16.

Förutom att vinna YR-fyrgången med 6.70 hade Johanna Wingstrand och Herkules fra Pegasus även tagit sig till B-final i T1 (vuxenklass) med fina 6.97 i poäng. Men de fick inte delta i finalen. Detta p g a en regel som säger att en YR-ryttare som deltar i landskampen inte får rida individuellt i en final med samma häst.
-Jättetråkigt men jag är supernöjd med att bara kommit till en final här bland alla seniorer, kommenterar Johanna.

Share post:

Related articles

Ett av Sveriges allra främsta avelsston, Svala från Solbacka, har gått ur tiden.

Vi beklagar sorgen, Ella och Malou Berg på Snäcksjöns Islandshästar, samt uppfödarna Gert och Ellinor Hermansson. Idag har...

”Vilka toppendagar”! Intervju med Jamila Berg om träningsdagarna på Bosön

Som ni tidigare kunnat läsa här på Ishestnews så hade det svenska islandshästlandslaget träningsdagar på Bosön. Vi har...

Svenska framgångar på Istølt Fredrikshamn – Vignír och Felix vann femgången! Även Filippa och Magnús på pallplats!

  Igår gick tävlingen Istølt Fredrikshamn Nordic Ice Games av stapeln. En "kompakt" och rolig tävling med duktiga ekipage. Vignir...

Fullspäckade dagar då landslaget tränade tillsammans på Bosön

Under två dagar träffades Svenska Islandshästlandslaget för att träna tillsammans på Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön på Lidingö, en möjlighet...
sv_SESvenska