Svenska framgångar i Odense

Date:

De svenska YR-ryttarna i Odense. Foto: Agneta Wingstrand.

I helgen avgjordes World Tölt i Odense, Danmark. Evenemanget är mycket populärt och har vuxit sig till en av de största tävlingarna inom islandshästsporten.
Ryttarna tävlar både individuellt och i lag. De svenska ryttarna hade stora framgångar i Odense. En leende Unn Kroghen-Adalsteinsson tog hem silvret i T1 (efter Jóhann Skúlason på Hnokki) med hela 8.00 i totalpoäng där Unn plockade hem 2 stycken 9:or för ökad tölt på sin pampige Hrafndynur frá Hákoti.
I femgång ledde Magnús Skúlason uttagningen med sin nye tävlingshäst, Símon frá Efri-Rauðalæk, men fick se sig slagen av Agnar Snorri Stefánsson/Baldur vom Hrafnsholt i finalen. Eva Karin Bengstsson red Nör von Bucherbach till en femte placering i samma klass.
I T2:ans B-final red Josefine Birkebro med Þór frá Kaldbak och Louise Löfgren med sin Glói från Nöddegården. De tog en sjunde respektive en åttonde plats.

Det svenska YR-teamet bestod av Johanna Wingstrand, Elsa Teverud, Annie Ivarsdóttir och Felicia Lindblom och tjejerna presterade mycket bra ritter och tog Sverige till en delad första plats i Tölt Youth Match. Sverige och Tyskland fick 28 poäng, Norge 25 och Danmark 16.

Förutom att vinna YR-fyrgången med 6.70 hade Johanna Wingstrand och Herkules fra Pegasus även tagit sig till B-final i T1 (vuxenklass) med fina 6.97 i poäng. Men de fick inte delta i finalen. Detta p g a en regel som säger att en YR-ryttare som deltar i landskampen inte får rida individuellt i en final med samma häst.
-Jättetråkigt men jag är supernöjd med att bara kommit till en final här bland alla seniorer, kommenterar Johanna.

Share post:

Related articles

Sammansvetsat gäng är i full gång med att arrangera NM 2024. Fram till 1 mars kan du köpa rabatterade biljetter!

Planerar du att åka till NM 2024? I år är Danmark värdnation och tävlingarna går av stapeln i...

SIF Avel bjuder in till gratis Worldfengurwebinar den 4 mars

    WorldFengur, databasen där i stort sett hela världens islandshästar är registrerade är en magisk kunskapsbank, även för dig...

Film: Louise Löfgrens och Filippa Hellténs hela clinic från Eurohorse

  Vi har fått möjlighet att publicera Louise Löfgrens och Filippa Hellténs clinic från Eurohorse. Under clinicen visar och förklarar Louise och...

IceFoal- Ny officiell sajt för unghästmönstringar

    Den nya sajten IceFoal som är specialutformad för föl och unghästmönstringar laserades officiellt i veckan. Det är avelsledaren...