Svenska framgångar i Odense

Date:

De svenska YR-ryttarna i Odense. Foto: Agneta Wingstrand.

I helgen avgjordes World Tölt i Odense, Danmark. Evenemanget är mycket populärt och har vuxit sig till en av de största tävlingarna inom islandshästsporten.
Ryttarna tävlar både individuellt och i lag. De svenska ryttarna hade stora framgångar i Odense. En leende Unn Kroghen-Adalsteinsson tog hem silvret i T1 (efter Jóhann Skúlason på Hnokki) med hela 8.00 i totalpoäng där Unn plockade hem 2 stycken 9:or för ökad tölt på sin pampige Hrafndynur frá Hákoti.
I femgång ledde Magnús Skúlason uttagningen med sin nye tävlingshäst, Símon frá Efri-Rauðalæk, men fick se sig slagen av Agnar Snorri Stefánsson/Baldur vom Hrafnsholt i finalen. Eva Karin Bengstsson red Nör von Bucherbach till en femte placering i samma klass.
I T2:ans B-final red Josefine Birkebro med Þór frá Kaldbak och Louise Löfgren med sin Glói från Nöddegården. De tog en sjunde respektive en åttonde plats.

Det svenska YR-teamet bestod av Johanna Wingstrand, Elsa Teverud, Annie Ivarsdóttir och Felicia Lindblom och tjejerna presterade mycket bra ritter och tog Sverige till en delad första plats i Tölt Youth Match. Sverige och Tyskland fick 28 poäng, Norge 25 och Danmark 16.

Förutom att vinna YR-fyrgången med 6.70 hade Johanna Wingstrand och Herkules fra Pegasus även tagit sig till B-final i T1 (vuxenklass) med fina 6.97 i poäng. Men de fick inte delta i finalen. Detta p g a en regel som säger att en YR-ryttare som deltar i landskampen inte får rida individuellt i en final med samma häst.
-Jättetråkigt men jag är supernöjd med att bara kommit till en final här bland alla seniorer, kommenterar Johanna.

Share post:

Related articles

Fyrgångstoet Miljón fra Berkåsa högst bedömd i Norge

  Vid årets första avelsvisning i vårt kära grannland Norge visades 13 hästar och därav 12 till en totalbedömning....

Bellas ridövning: Åttvolter och övergångar

Det här är en av mina favoritövningar just nu, som passar många olika ekipage på många olika nivåer....

Hovklapper på gatorna i centrala Reykjavik

På Island är hästar ett naturligt inslag i både vardag och kultur och på lördagen den 3 juni...