Strokkur Regional med SM-kval

Helga Haraldsdottir på Stormur. Foto: Joachim Östangård
I helgen hade Strokkur i Mönsterås sin andra tävling för året. Det var en regional tävling
med SM-kval, då tog flera tog chansen att få komma med bra poäng för att nå dit.

De som kvalade till SM från Strokkur var;

P3 150m pass:
Pia Adolfsson och Mist från Pellagården 15.37
Agnetha Adolfsson och Flikka från Pellagården 15.65

PP1 Stilpass:
Pia Adolfsson och Mist från Pellagården 6.00

P2 Speedpass:
Agnetha Adolfsson och Flikka från Pellagården 8.57
Pia Adolfsson och Mist från Pellagården 8,64

Ungdomen Helga Haraldsdottir  tog hem domarnas Feather light prize. Det ärofyllda priset väljer domarna speciellt till ryttare som utmärkt sig med fin och harmonisk ridning. Bland seniorerna blev det Mágnus Gislason och hans vackra Eyfirdingur.

Det var en hyfsad stor uppslutning med deltagande ryttare och hästar. Solen sken och alla som satt och tittade på de vackra ekipagen kunde få sin saknade solbränna tillfixad. Vi skulle njuta av de fina passgrenarna. Ekipagen stod beredda vid starboxarna, tidtagarna och domare var på plats. Då ångrade sig plötsligt väderguden Zeus, utan föraning öppnade himlen sig, regnet vräkte ner med blixt och dunder. Så alla blev totalt genomdränkta så tävlingsgrenen fick avbrytas och flyttas fram till senare på dagen.

Strokkur är väldigt stolta över sin fina anläggning. Med bra ovalbana och passbana. Det händer förbättringar hela tiden, det har byggts ett stort speakerhus och nu senast en ”lösdrift” där ett hundratal besökande får rum att sitta och fika, äta och bese tävlingen. I den ska ett kök och toaletter även byggas. Strokkur ska inviga ”Fikabanken” på sommartävlingen, på lördagskvällen kommer det hållas den populära ryttarfesten.  Med det lilla extra 

Vid pennan: Anette Svendén