Free Porn

Stjärnspäckat startfält på Friends!

Date:

aolil
Olil Amble kommer till Friends. Men inte för att döma utan för att själv tävla. Foto: Jón Björnsson.
cjessic
Magnús Skúlason och Hraunar. Foto: Jessica Stene.

Nu börjar det närma sig ett av årets största hästevents, SIHS, på Friends Arena i Solna. Ishestnews har redan lottat ut biljetter till sina läsare och vi önskar dem mycket nöje på plats. I vanlig ordning kommer Jessica Stene sköta fotografteringen åt oss så räkna med kanonbilder från islandshästarnas shower här på Ishestnews.

 Mästare, mästare och mästare! Nu kan vi äntligen avslöja vilka ryttare som kommer till Sweden International Horse Show för att delta i islandshästtävlingen speciellt framtagen för Friends Arena. Och det är bara mästare!

Tävlingsansvarig Ylva Hagander har bjudit in några av världens bästa 4- och 5-gångsryttare att tävla mot varandra under fredagseftermiddagen på Friends Arena. I år är endast ryttare med mästerskapstitlar i bagaget inbjudna till Icelandic Master Challenge by KRAFFT.

Missa inte denna fartfyllda och spännande tävling. Se program och köp biljetter här

4-gångsekipage och 5-gångsekipage tävlar mot varandra i samma tävling.

4-gångsryttarna visar kort tölt, trav, galopp och ökad tölt.

5-gångsryttarna visar valfritt tempo tölt, trav, galopp och pass.

Samtliga gångarter visas ett halvt varv utom passen som visas två gånger.

Domarna kommer även att bedöma helhetsintryck för ekipaget dvs lösgjordhet, hästens form och ryttarens hjälper.

De två bästa 4-gångsryttarna och de två bästa 5-gångsryttarna går till final och ställs då emot varandra igen. I finalen visas dock ej galopp, i övrigt som i uttagningen.

Poäng sätts för varje moment på en skala från 0-10 av tre olika domare och en totalpoäng räknas ut.

Prispengar: 10.000 i första pris. Totalt 25.000 i prispotten.

 5-gångsryttarna:

Olil Amble, Island

Mycket välkänd ryttare, instruktör och domare. Har dömt tävlingarna på SIHS flera år men kommer i år själv att tävla istället. Hon kommer tävla på en högt bedömd avelshingst som nyligen kommit till Sverige från Island. Olil har sedan tidigare en världsmästartitel och flera guldmedaljer från Isländska mästerskapen. I år tog hon brons på Nordiska Mästerskapen med hästen hon ska tävla på Friends, Alffinnur frá Sydri-Gegnishólum.

Magnús Skúlason, Sverige

Magnús är instruktör och tävlingsryttare. Han är flerfaldig världsmästare och har vunnit ett otal medaljer på såväl internationell som nationell nivå och tränar dessutom ekipage på alla nivåer i flera länder. Magnus är regerande svensk mästare i 5-gång. Magnus kommer i år med en lite yngre men mycket lovande häst, Valsa från Brösarpsgården.

Gudmundur Einarsson, Sverige

Gudmundur ’Gummi’ har ett otal mästerskapsmedaljer främst i passgrenar och har flera gånger ridit pass på tider i världsrekordfart. Gummi är även mycket erfaren tränare och driver ett träningscenter med spa och rehab för hästar strax utanför Östersund. Gummi kommer i år med en ny och lovande häst.

Pierre Sandsten Hoyos, Sverige

Pierre är årets enda Young Rider som deltar i tävlingen. Endast 19 år gammal innehar han redan en världsmästartitel i 4-gång. I år har han tävlat två 5-gångshästar med stor framgång. Pierre tog silver i 5-gång på Nordiska mästerskapen i år, med minsta möjliga marginal till guldet. En mycket lovande ung ryttare som vi garanterat kommer få se mera av i framtiden. Ska bli mycket spännande att få se Pierre tävla mot de övriga, betydligt mera erfarna, ryttarna!

 4-gångsryttarna:

Och 4-gångsryttarna i Icelandic Master Challenge är…

Lisa Drath, Tyskland

Lisa är tränare och beridare på Schlossberg Gestüt i tyskland. Flerfaldig tysk mästare och rankad 2:a i världen i 4-gång. Hon var i final på VM 2015 och tysk mästare i 4-gång 2016 på Vördur frá Sturlureykjum som hon kommer med till Friends.

Bernt Severinsen, Norge

Bernt är en mycket meriterad tävlingsryttare och bedriver framgångsrik avel hemma i Norge. Bernt är regerande nordisk mästare i tölt och har ett flertal tidigare mästerskapstitlar. Bernt kommer med hästen han tog guld med på Nordiska mästerskapen, Tigull Frá Kleiva.

Helena Kroghen Adalsteinsdottir, Sverige

En ung och talangfull ryttare som i år blev både svensk och nordisk mästare i 4-gång. Trots sina unga år är hon redan mycket meriterad med en rad mästerskapsmedaljer i bagaget. Helena tävlar även i hoppning numera med stor häst och tidigare på ponnyn

Och för alla som gillar islandshästar så uppträder de som vanligt under familjematinén på lördag eftermiddag.

Deltagare show lördag
 • Olil Amble
 • Lisa Drath
 • Matilda Rolf
 • Alexandra Didi Jörnegren
 • Emma Larsson
 • Marica Westerholm
 • Julia Lindmark
 • Marie Carlsson
 • Vignir Jonasson
 • Pierre Sandsten Hoyos
 • Magnus Skulason

Share post:

Related articles

Christina med Nori vann T2. Beatrice och Hördur på andra plats.

Ledande Hans Christian Løwes häst Falinn fra Vivildgård blev övertaggad i finalen och de valde att utgå. Istället...

Junioren Saga med Snekkja vann T2 för Juniorer och young rider

Det är fascinerande att se hur stabilt hästarna går i tygelsläppet i A-finalen i T2 junior och young...

Kraftfullt beskriver A-finalen i T1. Vinst till Katie och Salvar!

Katie Sundin Brumpton med Salvar frá Klukku gjorde en fantastisk final i T1. Vilken kraft. Så snyggt! De fick hela 8.83...

Danmark tog segern i T1 Young rider genom Mathilde oxh Taktur

Eftermiddagens första final var A-finalen i Tölt T1 YR. Vinsten gick till Mathilde Storgaard Mehlsen med Taktur frá Vakurstödum med poängen 7.28....