Spännande landskamp och toppryttare på SIHS

Magnús Skúlason. Foto: Jessica Stene.

Mästare, medaljörer och stora profiler  – alla kommer de vara på plats. Även bland islandshästarna får vi ett otroligt startfält inför årets tävlingar. Se tölt och pass av världsklass i en unik tävling skapad för SIHS och Friends Arena.

Årets tävlingar bjuder på en spännande internationell landskamp mellan Sverige, Danmark, Island och Tyskland med två ekipage från varje land, ett 4-gångsekipage och ett 5-gångsekipage. Fyra länder och åtta ekipage.

I täten för det svenska laget är  guldryttaren och världsrekordinnehavaren  Magnus Skúlason med sitt egen uppfödda sto Valsa från Brösarpsgården. För Danmark kommer vi bland annat att få se Julie Christiansen och Veronika Rauch, med Garpur från Höjgården, med brons medalj från Danska Mästerskapen
Från Island kommer  Johann R Skúlasson mångfaldig världsmästare i tölt samt Olil Amble,  brons medaljör från Nordiska Mästerskapen på sin uppfödning Àlffinur frá Sydra-Gegnishólum.
Lisa Drath från Tyska VM-laget är också på plats i det fantastiska startfältet. Som partner i 4-gång kommer Jolly Schenk med guld i 4-gång från VM  i Holland. Både Lisa och Jolly  toppar i världsrankingen på islandshäst just nu.

Tävlingsryttare för Sverige:

5-gång: Magnus Skulasón på Valsa

4-gång: Vignir Jónasson på Ivan

Missa inte! Islandshästtävling SIHS, Friends Arena fredag eftermiddag 1 december 2017 för program och biljetter se här