SM2021: Snart dags för SM – det här gäller!

Date:

Svenska Mästarna Yrsa och Hector 2017
Foto: Töltaren, Sofie Lahtinen Carlsson

Som vi längtat! Svenska Mästerskapen blir av!

5-8 augusti går SM av stapeln i Norrköping. 

Startfältet ser spännande ut och yippee så roligt det ska bli.

   – Vi försöker göra SM så “vanligt” som möjligt, berättar Malin Fredriksson, pressansvarig på Svenska Islandshästförbundet, men måste såklart anpassa oss till de restriktioner som gäller i Sverige. 

Under SM får publiken bestå av högst 600 personer. Alla måste ha köpt biljett i förväg.  Biljetterna köper man på www.billeto.se. Det finns ett fåtal biljetter kvar.

Även barn måste ha en biljett!

SM-organisationen har fått förhålla sig till restriktionerna genom att dela upp ryttare och hästskötare, samt funktionärer i egna grupper utöver publiken. Det kommer att finnas tre separata ingångar för just ryttare/hästskötare, funktionärer och publik.

   – Ryttarna och hästskötarna kommer att ha en egen läktare och de får inte sätta sig på publikläktarna, förklarar Malin. 

Hon förklarar vidare att ryttarna hade förköpsrätt även på publikbiljetterna fram till den 25 juli så att släkt och vänner kunde följa med och heja. Från och med den 27:e juli kunde övrig publik beställa kvarvarande biljetter. 

Filippa och Máni, Svenska Mästare i T1 Ungdomår 2015
Foto: Sofia Lahtinen Carlsson/www.toltaren.wordpress.com

Markandsområde

I år kommer det att vara ett marknadsområde med utställare samt tillgång till mat. Enligt myndigheternas restriktioner är det fritt fram för alla som vill besöka området men tänk på att hålla avstånd, tvätta händerna, använda handsprit, gärna munskydd. Ja, ni vet!

   – Vi var tvungna att avvakta med att söka tillstånd för SM till den 16 juli. Hade vi sökt tidigare hade vi gått förhålla oss till de restriktioner som gällde då. Så med is i magen avvaktade vi de nya förhållningsreglerna, säger Malin.

Vi på Ishestnews kommer att rapportera från SM från och med fredagen.

Här kan du ser mer info om startlistor och LH Kappi.

 

 

 

 

Share post:

Related articles

– Just nu rider jag mycket i grundgångarterna och försöker få hästarna mer ridbara och lösgjorda, säger Madelen Johanson

Madelen Johanson tävlar både islandshäst på Elitnivå och dressyr på varmblod. Nyligen var vi på en heldagsclinic med henne...

Jóhann Skúlason förlorar sitt domsmål

M Nyligen dömdes det i Jóhann Skúlasons mål där han överklagat isländska ridsportförbundets beslut att utesluta honom från landslaget....

Lollo planerar att tävla Týr och nya tävlingshästen Aron

Louise Löfgren är en van tävlingsryttare sedan barnsben. Hon är uppvuxen med islandshästar på Raudhetta Gård som hon...

Hjärnan, kunskap och riktigt bra hästar är avlarens bästa vän! En pratstund med Olil Amble om avel, tankar kring visningar och annat.

Olil Amble och Bergur Jónsson bor på gården Sydri Gegnishólar där de bedriver sin hästverksamhet i företaget Gangmyllan....