Referat och bilder från Sleipnirs KM

Date:

 

Emilia och Vegbjartur
Emilia och Vegbjartur
Emma och Ofsi
Emma och Ofsi
Fia och Somi
Fia och Somi
Ida och Naela
Ida och Naela
Klara och Julia
Klara och Julia
Nellie och Emilia i 150m pass
Nellie och Emilia i 150m pass

I helgen gick Sleipnirs KM av stapeln på Strömsholm.

Lördagen bestod av uttagningar och avslutades med passlöp, P3 150 meter mellan Nellie Larsson och Emilia Kullgren, båda ungdomsekipage. Emilia och Vegbjartur avslutade dagen med den snabbaste tiden  20,31, vilket även höll under söndagens två avslutande heat. Nellie och Villimey var inte långt efter med 20,41.

På söndagen bjöds vi på speedpass, med ett ganska stort startfält. Segrade gjorde Nellie Larsson för ungdomar med tiden 9,26, och Ida Larsson för vuxna med tiden 10,15. Startfältets yngsta deltagare hette Klara Nydahl och hon red hästen Julia från Skarholt. Trots sin ringa ålder på 8 år, visade hon på både mod och otrolig glädje när de kom längs rakan i en flygande pass! Klara tävlade även både tölt och fyrgång på hästen Dynur.

Vi fick se många fina ekipage, och en del höga siffror delades ut. Bland annat fick Emma Magnusson och hennes Ofsi frá Margrétarhofi en 7,0 för trav, en 7,5 för skritt, samt en 7,0 för galopp i A-finalen. I samma final delades det även ut tre stycken 7,0:or för ökad tölt, denna gången till Fia Johansson på Sómi från Knutshyttan. Dessa två ekipage landade båda på poängen 6,10 och placeringarna avgjordes av domarna som visade placering för de båda. Till slut stod det klart att Emma och Ofsi plockade hem segern i V2 för vuxna. Fia däremot blev årets klubbmästare!

Lika spännande var det i V2 för ungdomar, denna gången stod det mellan Caroline Engvall på Grimnir från Mård, och Frida Lövgren- Suvanto på Skuggi från Lugna Dal. Båda ekipagen fick ihop 5,63 i poäng och även här fick domarna visa placering. Caroline och Grimnir gick vinnande ur den striden, och Caroline blev även klubbmästare i ungdomskategorin!
Domarna utsåg även under helgen en ungdom som fick mottaga ett Feather Prize. Detta till Anna Tjernström på skimmeln Saeli fra Bakkakoti för god och harmonisk ridning! Med mjuk och fin ridning, fina nedtagningar och ett bra samspel tog Anna och Saeli hem segern i F2.

Ella och Eldfari
Ella och Eldfari
Hildur och Leiknir
Hildur och Leiknir

 

Linnea och Best
Linnea och Best

Ett annat väldigt populärt inslag under helgen var barnklassen. Här visades ett varv åt vardera hållet, med valfria gångarter, tillåtet att rida med ledare. Klassen delades upp i två heat, ett på lördagen och ett på söndagen. Lördagens heat plockades hem av Linnea Jansson på Best från Knutshyttan. I söndagens heat vann Ella Ekman på Eldfari från Skrävsta. Många glada barn och hästar deltog och vi fick se både tölt, trav och galopp på banan.
En av de yngsta tävlande var Viggo Nydahl (4 ½ år) på hästen Bangsi frá Laugardaelum.  Bangsi är 26 år och en erfaren herre som i sin ungdom tävlat på Landsmot. Tillsammans tog de en hedervärd tredjeplats i söndagens heat. Bangsi är hans stora favorit bland gårdens nästan 30 hästar. En idol för Viggo är Sigfus Sigfuson. När Viggo tillfrågades vilken gångart de skulle välja på tävlingen, så stod det snart klart att det skulle bli tölt, för det är ju det som Sigfus rider ibland! När det gäller hastighet är det samma sak. Även om galoppen känns för fort, så om Sigfus gör det, då vill Viggo också göra det! Sigfus har varit på gården och haft kurs några gånger, samt visat några av gårdens hästar på bedömning. När det är tävling, då är det Sigfus som det hejas på.

Helgens yngsta deltagare var Milla Bergqvist, nyss fyllda 4 år. Hon tävlade på Unnurbra från Viby och de hamnade tillsammans på en sjätteplats. Milla blev väldigt glad över domarkommentarerna från sitt heat. Millas kommentar när mamma Anna läste domarkommentarerna i bilen på vägen hem: “-Men åh, vad mycket fina saker de har att säga om oss!”

Viggo och Milla är otroligt stolta över att ha fått vara med i barnklassen och planerar redan nästa tävling!
Fullständiga resultat hittar du på www.sleipnir.se

Share post:

Related articles

Hästarna bryter isolering, ger glädje och egenvärde – Annas hästar både tävlar och jobbar med ungdomar

Den 6:e april tävlade Sæli frá Bakkakoti tölt på Rickebasta. Två dagar senare jobbade han som terapihäst i...

Falki Skistars – Vägen mot Lag-SM 2024. 

Lag-SM är en tävling för ungdomar mellan 13-21 år där man inte bara tävlar i gångartsgrenar utan även...

“Om vi förbättrar oss som ryttare förbättrar vi hästens möjlighet till prestation”. Madelen Johanson om sits och balans.

Förra året blev Madelen Johanson inbjuden att rida som demonstrationsryttare på en clinic med sin dressyrhäst Mr Bean....

Sverige runt på Islandshästens Dag!  Tips till 1 maj!

Ishestnews har dammsugit islandshäst-Sveriges hemsidor och sociala medier efter aktiviteter som anordnas under Internationella Islandshästens Dag den 1...