Referat och bilder från Sleipnirs KM

Date:

 

Emilia och Vegbjartur
Emilia och Vegbjartur
Emma och Ofsi
Emma och Ofsi
Fia och Somi
Fia och Somi
Ida och Naela
Ida och Naela
Klara och Julia
Klara och Julia
Nellie och Emilia i 150m pass
Nellie och Emilia i 150m pass

I helgen gick Sleipnirs KM av stapeln på Strömsholm.

Lördagen bestod av uttagningar och avslutades med passlöp, P3 150 meter mellan Nellie Larsson och Emilia Kullgren, båda ungdomsekipage. Emilia och Vegbjartur avslutade dagen med den snabbaste tiden  20,31, vilket även höll under söndagens två avslutande heat. Nellie och Villimey var inte långt efter med 20,41.

På söndagen bjöds vi på speedpass, med ett ganska stort startfält. Segrade gjorde Nellie Larsson för ungdomar med tiden 9,26, och Ida Larsson för vuxna med tiden 10,15. Startfältets yngsta deltagare hette Klara Nydahl och hon red hästen Julia från Skarholt. Trots sin ringa ålder på 8 år, visade hon på både mod och otrolig glädje när de kom längs rakan i en flygande pass! Klara tävlade även både tölt och fyrgång på hästen Dynur.

Vi fick se många fina ekipage, och en del höga siffror delades ut. Bland annat fick Emma Magnusson och hennes Ofsi frá Margrétarhofi en 7,0 för trav, en 7,5 för skritt, samt en 7,0 för galopp i A-finalen. I samma final delades det även ut tre stycken 7,0:or för ökad tölt, denna gången till Fia Johansson på Sómi från Knutshyttan. Dessa två ekipage landade båda på poängen 6,10 och placeringarna avgjordes av domarna som visade placering för de båda. Till slut stod det klart att Emma och Ofsi plockade hem segern i V2 för vuxna. Fia däremot blev årets klubbmästare!

Lika spännande var det i V2 för ungdomar, denna gången stod det mellan Caroline Engvall på Grimnir från Mård, och Frida Lövgren- Suvanto på Skuggi från Lugna Dal. Båda ekipagen fick ihop 5,63 i poäng och även här fick domarna visa placering. Caroline och Grimnir gick vinnande ur den striden, och Caroline blev även klubbmästare i ungdomskategorin!
Domarna utsåg även under helgen en ungdom som fick mottaga ett Feather Prize. Detta till Anna Tjernström på skimmeln Saeli fra Bakkakoti för god och harmonisk ridning! Med mjuk och fin ridning, fina nedtagningar och ett bra samspel tog Anna och Saeli hem segern i F2.

Ella och Eldfari
Ella och Eldfari
Hildur och Leiknir
Hildur och Leiknir

 

Linnea och Best
Linnea och Best

Ett annat väldigt populärt inslag under helgen var barnklassen. Här visades ett varv åt vardera hållet, med valfria gångarter, tillåtet att rida med ledare. Klassen delades upp i två heat, ett på lördagen och ett på söndagen. Lördagens heat plockades hem av Linnea Jansson på Best från Knutshyttan. I söndagens heat vann Ella Ekman på Eldfari från Skrävsta. Många glada barn och hästar deltog och vi fick se både tölt, trav och galopp på banan.
En av de yngsta tävlande var Viggo Nydahl (4 ½ år) på hästen Bangsi frá Laugardaelum.  Bangsi är 26 år och en erfaren herre som i sin ungdom tävlat på Landsmot. Tillsammans tog de en hedervärd tredjeplats i söndagens heat. Bangsi är hans stora favorit bland gårdens nästan 30 hästar. En idol för Viggo är Sigfus Sigfuson. När Viggo tillfrågades vilken gångart de skulle välja på tävlingen, så stod det snart klart att det skulle bli tölt, för det är ju det som Sigfus rider ibland! När det gäller hastighet är det samma sak. Även om galoppen känns för fort, så om Sigfus gör det, då vill Viggo också göra det! Sigfus har varit på gården och haft kurs några gånger, samt visat några av gårdens hästar på bedömning. När det är tävling, då är det Sigfus som det hejas på.

Helgens yngsta deltagare var Milla Bergqvist, nyss fyllda 4 år. Hon tävlade på Unnurbra från Viby och de hamnade tillsammans på en sjätteplats. Milla blev väldigt glad över domarkommentarerna från sitt heat. Millas kommentar när mamma Anna läste domarkommentarerna i bilen på vägen hem: “-Men åh, vad mycket fina saker de har att säga om oss!”

Viggo och Milla är otroligt stolta över att ha fått vara med i barnklassen och planerar redan nästa tävling!
Fullständiga resultat hittar du på www.sleipnir.se

Share post:

Related articles

Resultat från Islandshästens Dag

    Här är alla resultat från Islandshästens Dag som arrangerades av Gandur islandshästförening i Helsingborg. Resultat Islandshästensdag 2024 Lättklass Barn:  Final Placering Ryttare...

Enastående final på Meistaradeildin

Igår var det finalkväll i Meistaradeildin. Den är uppdelad i två grenar, Tölt T1 och 100m pass. Nivån på...

Finalresultat från Rickebasta

Här hittar du alla resultat från Rickebastas "grand finale" dag i sin egen Mästarcup. Hobby vuxenlag Placering 1 Team Väsby Stuteri 2...

Specialerbjudande: Beställ den isländska hingstkatalogen via Ishestnews

Är du intresserad av avel och uppfödning? I morgon kommer den isländska hingstkatalogen ut och via oss på...