Rabatt till våra prenumeranter på de vackra smyckena från Fine Fellows

Date:

 

Några av många halsband
Islandhästen pryder också de vackra armbanden

Vilka snygga smycken smyckeföretaget Fine Fellows gör! Läckra halsband, ringar, örhängen och annat med islandshästen som tema. När Ishestnews såg dem under VM i Berlin tänkte vi att det här skulle vara roligt att erbjuda våra prenumeranter. I framtiden tänker vi försöka erbjuda rabatter och annat på produkter vi tycker är bra.

Nu får våra prenumeranter 10 procents rabatt på de vackra smyckena. Du får rabattkoden via e-post. Här är Fine Fellows hemsida: https://www.fine-fellows.com

 

Tanken med smyckena är att de ska symbolisera bandet mellan islandshästen och oss människor.

Constanze Charlotte Schreiber heter konstnären som tillverkar smyckena. Redan som riktigt ung älskade Constanze Charlotte vår hästras. På skolloven åkte hon varje lov på ridläger hos Reitshule Berger, gården där Jolly Schrenk håller till. Constanze Charlotte ville så gärna ha ett smycke med en tredimensionell islandshäst. I byn där hon bodde verkade en guldsmed som hjälpte henne på traven. Guldsmeden gav henne vax att skulptera i och när modellen var klar gjorde han en form. Berlocken Kjarni hade sett dagens ljus.

Alla har väl sett män från Bayern i ”lederhosen”, åtminstone på bild. Man kanske inte lägger märke till de utsmyckade kedjorna, så kallade charivari som männen bär i sina bälten, men just sådana kedjor med berlocker till var den här guldsmedens specialitet och snart sålde han även Constanze Charlottes lilla tredimensionella häst att fästa i kedjorna.

Constanze Charlotte med Kjarni som gav upphov till hela kollektionen

Även Constanze Charlotte fick i uppmaning att börja sälja sina hästar och många ville ha fler varianter av smycken. På VM 1995 i Schweiz hade hon för första gången ett salustånd och hästarna sålde som smör. Nu visste Constanze Charlotte att hon var på rätt väg och vidareutbildade sig på guldsmedsutbildningen i Pforzheim i Tyskland och senare på konstakademien i Amsterdam. Hon har också fått holländska designpriset för sina smycken.

Idag har Constanze Charlotte vidareutvecklat sitt sortiment och hennes Fine Fellows har flera olika vackra modeller. Utöver smycken för oss finns det också vackra utsmyckningar till hästens huvudlag.

Nu har du som prenumererar på Ishestnews chansen att handla de fina smyckena till ett bra pris. Fine Fellows erbjuder alla Ishestnews prenumeranter 10 % rabatt på sitt sortiment.

 

Share post:

Related articles

– Att bli arg på rädslan är som att hälla bensin på elden, säger Linda-Marie Lundqvist, legitimerad pyskolog

Linda-Marie Lundqvist har jobbat med islandshästar, gått ett år på Hólar och är legitimerad psykolog. Efter en ridolycka...

– Målet är att jag ska sitta centrerat och kommunicera med små hjälper, förklarar Beatrice von Bodungen

Beatrice von Bodungen har med sin Hördur frá Varmadal gått från klarhet till klarhet. Under förra årets SM gjorde vi en...

Rekordintresse för ny islandshästtävling – fokus på ungdomar och välgörenhet

Islandshästar, käpphästtävling, marknadsgata och lotteri till förmån för Min Stora dag när Hella Islandshästar och Nannarps Gård satsar...

Hästarna bryter isolering, ger glädje och egenvärde – Annas hästar både tävlar och jobbar med ungdomar

Den 6:e april tävlade Sæli frá Bakkakoti tölt på Rickebasta. Två dagar senare jobbade han som terapihäst i...