Premiär för PowerGaits!

Date:

I Söndags den 12 mars gick den nya organisationen PowerGaits första tävling av stapeln på Runstens fina anläggning i Grödinge.

I strålande solsken kom cirka 85 ekipage till start, allt ifrån nybörjare till elitryttare fanns på startlistan. Det var många riktigt fina visningar och en härlig stämning inne i ridhuset.

Vi som startat PowerGaits är ett glatt gäng ifrån Södertälje-Nykvarnstrakten, vi har alla varit med i olika föreningar och tävlingsgrupper innan och vi alla tävlar själva på olika nivåer.

Framförallt tycker vi att det är för få tävlingar runt om Stockholmstrakten och vi bestämde oss för att ta tag i det själva. Idéerna flödar av olika roliga upplägg i PowerGaits tävlingsgrupp… Denna gång blev det fokus på lagtävling.

Man tävlade inviduellt men kunde också, om man ville, vara med i ett lag.

Hela 8 lag anmälde sig och OJ vilken positiv respons vi har fått över lagtävlingen. Det var 4-6 ryttare i ett lag, målet var att man skulle ha så låg slutpoäng som möjligt. Uttagningspoängen var den som räknades så kom ekipaget tex 1:a… så fick laget 1 poäng. Vinnare i år blev ”Edebys lag”, med fantastiska 8 poäng, tvåa kom ”lag Zelus” på 15 poäng och trea kom laget ”Hestur med bestur lagur” med 36 poäng. Mer roliga lagtävlingar borde finnas i islandshästsverige!

Härliga funktionärer! Foto: Emma Forsblom

Vi har även jobbat hårt på sponsorfronten och det gjorde att vi kunde dela ut riktigt fina priser.

Allt ifrån ”bästa ekipage”, feather price, ”bästa gubben”, ”yngsta ryttaren”, prispengar, täcken till samtliga vinnare, extra fina rosetter och presentkort till funktionärerna.

Vill passa på att tacka sponsorer, ryttare, publik, domare och funktionärer för en toppendag!

Snart sätter vi oss ner i tävlingsgruppen igen och planerar någon ny tävling, nästa gång kanske på en ovalbana? Kanske i höst? Ses vi? Det hoppas jag!

Vill du följa våra tävlingar? Gilla våran Facebooksida ”PowerGaits”.
Bakom tangentbordet/ Alexandra Jörnegren, PowerGaits tävligsgrupp

Här under kan ni se lite videos ifrån A-finalerna som Birtingur Roan har filmat.

 

Share post:

Related articles

Ska du till Landsmót? Bästa hästfesten och I år kommer även sportgrenarna att vara med.

  I år är det Landsmóts-år och är man på Island så märks det redan. Det förbereds, tränas och...

– Att bli arg på rädslan är som att hälla bensin på elden, säger Linda-Marie Lundqvist, legitimerad pyskolog

Linda-Marie Lundqvist har jobbat med islandshästar, gått ett år på Hólar och är legitimerad psykolog. Efter en ridolycka...

– Målet är att jag ska sitta centrerat och kommunicera med små hjälper, förklarar Beatrice von Bodungen

Beatrice von Bodungen har med sin Hördur frá Varmadal gått från klarhet till klarhet. Under förra årets SM gjorde vi en...

Rekordintresse för ny islandshästtävling – fokus på ungdomar och välgörenhet

Islandshästar, käpphästtävling, marknadsgata och lotteri till förmån för Min Stora dag när Hella Islandshästar och Nannarps Gård satsar...