Premiär för ny inomhustävling på Elmia

Date:

Elmia Icelandic Power Show bjuder på världspremiär för inomhustävlingar med islandshästar på Elmia i Jönköping i höst. Främst på bilden ses Olil Amble med Alffinnur frá Sydri Gegnishólum. Foto: Sofie Lahtinen Carlsson.

I höst blir det världspremiär i Jönköping för inomhustävlingar med islandshästar. Då möts världseliten, utmanare, juniorer och young riders för att tävla om ära och prispengar på den nya hästmässan Elmia Icelandic Power Show – som även bjuder på clinics och show den 27 – 29 oktober, samtidigt som Elmia Scandinavian Horse Show.

– Vi är mycket stolta och glada över att kunna presentera detta evenemang. Vi kontaktade Elmia för att undersöka möjligheterna, och nu har det vuxit fram till denna unika världspremiär. Det blir inte bara en topptävling med kval och finaler utan även en helt ny mötesplats för Islandshästkulturen att växa på, säger Jennie Filipsson Eriksson, som tillsammans med Rebecca Benje Holmström ligger bakom idén och arrangemanget.

Elmia Icelandic Power Show bjuder på tävlingar av högsta klass och är en officiellt godkänd tävling, där ekipagen kan kvala till SM och tillgodose sig sina poäng till andra tävlingar.

Tre stora discipliner under ett tak

Hela Hall A på Elmia kommer att ha en 250 meters ovalbana för islandshästarna, där publiken kan ta del av tävlingarna från de stora läktarna. Dagsprogrammen kommer att fyllas med uttagningar, clinics, finaler och show, och på plats finns också drygt 100 utställare för båda mässorna och återförsäljare med produkter för hästfantasterna.

Elmia Icelandic Power Show kommer att arrangeras under helgen den 27-29 oktober samtidigt som Elmia Scandinavian Horse Show med de stora nationella tävlingarna i hoppning och dressyr den 25 – 29 oktober, så räkna med att det blir en riktigt härlig hästvecka i Jönköping i höst!

– Det är första gången dessa tre stora disciplinerna möts under samma tak och det kommer bli något alldeles speciellt och fantastiskt roligt, säger Rebecca Benje Holmström.

En biljett till allt

De båda arrangörerna av Elmia Icelandic Power Show är starkt knutna till branschen. Jennie Filipsson Eriksson driver tillsammans med sin man Olle Eriksson Hesthaga Gård AB utanför Helsingborg. Rebecca Benje Holmström har tillsammans med sin man Stall Benje AB utanför Kristianstad. Hon sitter även med i Svenska Islandshästförbundets tävlingssektion, med fokus på att utveckla och förbättra tävlingsarrangemang runt om i Sverige.

Som besökare behöver man bara en entrébiljett till allt. Inträdet gäller både till Elmia Icelandic Power Show och till Elmia Scandinavian Horse Show, och besökare väljer sedan och köper läktarbiljett till önskad disciplin.

– Vi hoppas att hela islandshäst-Sverige sitter upp och följer med i detta stora hästevenemang! säger Jennie Filipsson Eriksson.

Det preliminära programmet för Elmia Icelandic Power Show finns på elmiaicelandicpowershow.se och biljetterna släpps den 1 juli på Tickster.

Anmälan till tävlingarna görs på www.sporti.dk

För mer information om Elmia Icelandic Power Show kontakta tävlingsledare och ledningsgrupp, Jennie Filipsson Eriksson, tel: 0704-99 94 23, mail: info@hesthaga.com eller Rebecca Benje Holmström, tel: 0708-77 40 99, mail: info@benje.nu

For more information about Elmia Icelandic Power Show please contact Jennie Filipsson Eriksson, phone: 0704-99 94 23, mail: info@hesthaga.com or Rebecca Benje Holmström, phone: 0708-77 40 99, mail: info@benje.nu

Share post:

Related articles

Resultat från Islandshästens Dag

    Här är alla resultat från Islandshästens Dag som arrangerades av Gandur islandshästförening i Helsingborg. Resultat Islandshästensdag 2024 Lättklass Barn:  Final Placering Ryttare...

Enastående final på Meistaradeildin

Igår var det finalkväll i Meistaradeildin. Den är uppdelad i två grenar, Tölt T1 och 100m pass. Nivån på...

Finalresultat från Rickebasta

Här hittar du alla resultat från Rickebastas "grand finale" dag i sin egen Mästarcup. Hobby vuxenlag Placering 1 Team Väsby Stuteri 2...

Specialerbjudande: Beställ den isländska hingstkatalogen via Ishestnews

Är du intresserad av avel och uppfödning? I morgon kommer den isländska hingstkatalogen ut och via oss på...