Nu kan du även tävla Gaedingakeppni virtuellt – Gæðingamót online, 2020

Date:

Initiativtagaren Caroline dömer tillsammans med… Foto: Maria Ahlsén

 

Solen värmer allt mer, våren smyger sig fram och dagarna blir allt längre och ljusare! Många inom islandshästvärlden har sett fram emot utomhussäsongen och tävlingarna men på grund av rådande coronavirus och tävlingar som ställs in får man helt enkelt tänka om och det är precis vad Caroline Oddssson gjorde!

Tillsammans med två domarkollegor, Illugi Pálsson och Matilda Jeppsson, har de startat Gæðingamót där ryttare lägger upp en film på sitt GK-program och får poäng samt kommentarer på sin visning. Tävling är uppdelad i fyra olika delar.

Del 1: GDB & GDYB – pågår (film ska vara publicerad senast 5/4 kl 18.00)
Del 2: GDA & GDYA (kommer evenemang efter del 1 är klart)
Del 3: GDK, GDT & GDC (kommer evenemang efter del 2 är klart)
Del 4: GK-tölt & GK-pass. (kommer evenemang efter del 3 är klart)

…Illugi och… Foto: Emilia Lif

Det hela är väldigt enkelt, det gäller att filma sitt GK-program på rakbana/grusväg, på ovalbana eller motsvarande. Rider man på grusväg bör sträckan vara ca 100m och då motsvarar varje sträcka en långsida på en ovalbana. Filmen ska sedan publiceras på facebook som en kommentar på rätt klass och om det är på rakbana eller ovalbana. Det kommer även presenteras en resultatlista i veckan efter sista anmälningsdag.

I gæðingakeppni får man vanligtvis bara poäng men för att vägleda, öka kunskapen och få ännu fler att våga prova på så kommer domarna ge ut korta kommentarer och/eller tips om visningen!

Anmälningsavgift för att starta är 250kr och det swishas till nr: 123 634 41 05 (mottagare: Hestanaust välgörenhet – Illugi Pálsson) och man märker sin betalning med namn och ”gæðingamót”. Efter varje del kommer en summa av anmälningsavgiften gå till olika välgörenhetsorganisationer.

Psst… kom ihåg att alla kan starta i seniorklasserna (gdb & gda) och för de som är yngre är det helt ok att starta i flera klasser.

Vi som dömer hoppas kunna samla in mycket pengar till välgörande ändamål och även få döma nya och ”gamla” ekipage! 😊

Matilda! Foto: Töltaren/Sofie Lahtinen Carlsson

 

Share post:

Related articles

Annie Ivarsdóttír och Jamila Berg har också tävlat på Landsmót

Idag fortsätter vi med intervjuerna av svenska Landsmótsryttare, Annie Ivarsdóttír och Jamila Berg. Annie åkte direkt från ett...

Att tävla på Landsmót – svenska ryttare berättar!

Att tävla på Landsmót är något av det största man kan vara med om som islandshästryttare och kraven...

Vinirs klubbmästare utsedda under Vinirs KM

I helgen gick föreningen Vinirs klubbmästerskap av stapeln på Klevsviks Gård. Ett 30-tal ekipage tävlade, de flesta deltog...

Resultat från Änghagas föl och unghästmönstring

  I helgen arrangerades en stor föl och unghästmönstring  av Änghaga och Helgagårdens islandshästar. Domare var Nina Bergholtz. Visningens...