Nu kan du även tävla Gaedingakeppni virtuellt – Gæðingamót online, 2020

Date:

Initiativtagaren Caroline dömer tillsammans med… Foto: Maria Ahlsén

 

Solen värmer allt mer, våren smyger sig fram och dagarna blir allt längre och ljusare! Många inom islandshästvärlden har sett fram emot utomhussäsongen och tävlingarna men på grund av rådande coronavirus och tävlingar som ställs in får man helt enkelt tänka om och det är precis vad Caroline Oddssson gjorde!

Tillsammans med två domarkollegor, Illugi Pálsson och Matilda Jeppsson, har de startat Gæðingamót där ryttare lägger upp en film på sitt GK-program och får poäng samt kommentarer på sin visning. Tävling är uppdelad i fyra olika delar.

Del 1: GDB & GDYB – pågår (film ska vara publicerad senast 5/4 kl 18.00)
Del 2: GDA & GDYA (kommer evenemang efter del 1 är klart)
Del 3: GDK, GDT & GDC (kommer evenemang efter del 2 är klart)
Del 4: GK-tölt & GK-pass. (kommer evenemang efter del 3 är klart)

…Illugi och… Foto: Emilia Lif

Det hela är väldigt enkelt, det gäller att filma sitt GK-program på rakbana/grusväg, på ovalbana eller motsvarande. Rider man på grusväg bör sträckan vara ca 100m och då motsvarar varje sträcka en långsida på en ovalbana. Filmen ska sedan publiceras på facebook som en kommentar på rätt klass och om det är på rakbana eller ovalbana. Det kommer även presenteras en resultatlista i veckan efter sista anmälningsdag.

I gæðingakeppni får man vanligtvis bara poäng men för att vägleda, öka kunskapen och få ännu fler att våga prova på så kommer domarna ge ut korta kommentarer och/eller tips om visningen!

Anmälningsavgift för att starta är 250kr och det swishas till nr: 123 634 41 05 (mottagare: Hestanaust välgörenhet – Illugi Pálsson) och man märker sin betalning med namn och ”gæðingamót”. Efter varje del kommer en summa av anmälningsavgiften gå till olika välgörenhetsorganisationer.

Psst… kom ihåg att alla kan starta i seniorklasserna (gdb & gda) och för de som är yngre är det helt ok att starta i flera klasser.

Vi som dömer hoppas kunna samla in mycket pengar till välgörande ändamål och även få döma nya och ”gamla” ekipage! 😊

Matilda! Foto: Töltaren/Sofie Lahtinen Carlsson

 

Share post:

Related articles

– Målet är att jag ska sitta centrerat och kommunicera med små hjälper, förklarar Beatrice von Bodungen

Beatrice von Bodungen har med sin Hördur frá Varmadal gått från klarhet till klarhet. Under förra årets SM gjorde vi en...

Rekordintresse för ny islandshästtävling – fokus på ungdomar och välgörenhet

Islandshästar, käpphästtävling, marknadsgata och lotteri till förmån för Min Stora dag när Hella Islandshästar och Nannarps Gård satsar...

Hästarna bryter isolering, ger glädje och egenvärde – Annas hästar både tävlar och jobbar med ungdomar

Den 6:e april tävlade Sæli frá Bakkakoti tölt på Rickebasta. Två dagar senare jobbade han som terapihäst i...

Falki Skistars – Vägen mot Lag-SM 2024. 

Lag-SM är en tävling för ungdomar mellan 13-21 år där man inte bara tävlar i gångartsgrenar utan även...