Från SIF:Uppdaterat från SIF, planerna för SM och NM pågår fortfarande och man tittar på nya kvalregler

Med dagens beslut från regeringen att det inte får förekomma folksamlingar med fler än 50 personer har SIF fått ta det följdriktiga beslutet att alla tävlingar där man samlas fler än så många kommer att ställas in. Så här skriver SIF:

”Besked om Tävlingssäsongen 2020
Så sent som igår kväll hade vi fattat ett annat beslut. Men med hänvisning till dagens myndighetsbesked om maximalt 50 personers folksamlingar så har TS idag tvingats ge det tråkiga, men nödvändiga, direktivet att INGA islandshästtävlingar i Sverige som samlar mer än 50 personer får genomföras tills vidare.

Arbetet med att planera för SM och NM fortsätter trots allt, eventuellt skjuts de fram något i tid. Vi kommer lätta upp kvalreglerna för året om det blir möjligt att genomföra tävlingar längre fram på säsongen. Besked om det kommer om och när det blir aktuellt att fundera på att öppna för tävling igen.

Liv måste gå före vår ambition att tävla. Vi har alla ett stort individuellt och kollektivt ansvar för att plana ut spridningskurvan nu 🌼🌼🌼 Ta hand om er allihopa!”