Nu är det dags för Tölt on Ice på Horse1

Date:

Segertäcket på! Foto: Ishestnews.se
Segertäcket på!
Foto: Ishestnews.se

Den 28 mars hölls den fartfyllda islandshästtävlingen Tölt on Ice i en fullsatt Kungsbacka ishall. Internationella elitryttare och hästar deltog i tävlingsformen som nu för första gången någonsin sänds på TV i Sverige. Att rida på is är en gammal tradition på Island, som på senare år har vuxit som tävlingsform i hela Norden.

Horse1TV kommer exklusivt att sända 4 program med start den 12 april kl. 20.00. Kommentator i programmen är Sara Johansson och expert Barbro Bäckström.

Program 1, 12 april

I första avsnittet visar vi Young Rider ryttarnas uttagningar och final. Intervjuer med isländska ryttaren Guðmunda Ellen Sigurðardóttir och den svenska ryttaren Matilda Rolf. Dessutom en intervju med en av initiativtagarna till eventet, Carina Andersson som berättar mer om tanken bakom Tölt on Ice.

Program 2, 19 april

I andra avsnittet visas första halvan av seniorernas uttagningar, fem heat av totalt tio. De ryttarna med de fem bästa resultaten går till A- final och nästföljande fem till B- final. Intervju med norska ryttarparet Gabrielle och Berdnt Severinsen.

Program 3, 26 april

I tredje avsnittet fortsätter vi med seniorernas uttagningar och nu avgörs det vilka ryttare som tar sig till final. Intervju med ryttaren Kristján Magnússon som även är en av initiativtagarna till Tölt on Ice.

Program 4, 3 maj

Sista avsnittet börjar med juniorernas två heat och en intervju med svenska juniorryttaren Olivia Heltén. Därefter intervju med den danska domaren Nicolai Thye som berättar mer om hur det går till när de dömer. Därefter följer B-final för seniorerna och en intervju med favorittippade Jóhann Rúnar Skúlason. Programmet avslutas med seniorernas A- final.

För mer information om evenemanget, se www.toltonice.com.

Skärmavbild 2015-03-27 kl. 12.45.00

Share post:

Related articles

Hästarna bryter isolering, ger glädje och egenvärde – Annas hästar både tävlar och jobbar med ungdomar

Den 6:e april tävlade Sæli frá Bakkakoti tölt på Rickebasta. Två dagar senare jobbade han som terapihäst i...

Falki Skistars – Vägen mot Lag-SM 2024. 

Lag-SM är en tävling för ungdomar mellan 13-21 år där man inte bara tävlar i gångartsgrenar utan även...

“Om vi förbättrar oss som ryttare förbättrar vi hästens möjlighet till prestation”. Madelen Johanson om sits och balans.

Förra året blev Madelen Johanson inbjuden att rida som demonstrationsryttare på en clinic med sin dressyrhäst Mr Bean....

Sverige runt på Islandshästens Dag!  Tips till 1 maj!

Ishestnews har dammsugit islandshäst-Sveriges hemsidor och sociala medier efter aktiviteter som anordnas under Internationella Islandshästens Dag den 1...