Jacqueline ordnade Luciatåget i samband med Musikhjälpen!

Date:

Jacqueline i sin Luciakrona Foto: Anders Bergön

I onsdags natt skrev vi om det fantastiska Luciatåget i Växjö i samband med Musikhjälpen. Den som ordnade med Luciatåget heter Jacqueline och här berättar hon mer. Och tänk så fantastiskt att samla in så mycket pengar. Bössan heter “en mule till” och med den är tanken att mätta många munnar. Ungefär hälften av hästarna som var med i tåget var islandshästar.

Så här berättar Jacqueline.

“I onsdags 13/12 red vi för Musikhjälpen, och att ingen ska behöva dö av hunger. Jag hade ett mål att nå 10.000:- och vi spräcka målet totalt. I skrivande stund är det uppe i 21.646:-.

Jag som startade bössan heter Jacqueline Andersson och jag har ridit hela mitt liv. När jag startade bössan “En mule till” var syftet att varje ryttare skulle skänka en valfri slant, för att rida med mig genom Växjö City och upp till Kärlekens Torg. Vi blev totalt 52 hästar, och lyckades få med oss hela Sverige!

Detta började jag planera i slutet av september, där mycket förberedelser krävdes kring polistillstånd, hyra en stor parkeringsplats för alla transporter, säkerställa att alla deltagare var vana ryttare samt att de hade hästar som klarade miljön. SVT och Musikhjälpen filmade detta, och vi syns med i Livesändningen klockan 21.43 den 13/12.

Betydelsen av bössans namn: Med “En mule till” kan vi mätta “En mun till”.

Vänner och familj ställde upp som funktionärer, och Växjös Poliser hoppade in och eskorterade oss. De var extra glada och gosade med hästarna hela tiden.

Ett extra stort tack till alla funktionärer, utan er hade det här inte varit möjligt!

Jag är så otroligt stolt över detta evenemang, för budskapet och för att vi åter igen visar att Ridsporten handlar om gemenskap, glädje och kärlek. Allt gick fantastiskt bra!

Vår bössa är öppen till slutet på söndag.”

Så passa på att lägga en slant i hästbössan En mule till

Foto: Anders Bergön

Share post:

Related articles

Reportage från Hreyfing seminstation – så här går det till!

Förväntningarna var höga när vi ställde gps´en på Rogda Säteri och Hreyfing Seminstation. Förväntningarna, de infriades med råge!...

Fálki Skistars – nu börjar kvalen till Lag-SM 

Det är dags för del 2 i vår serie där vi följer Fálki Skistars på deras väg mot...

Hingstvalet: Visir från Tavelsjö är Änghagas val 2024

Spuni frá Vesturkot-sonen Visir från Tavelsjö kommer att stå på station hos Juliane Klink och Pia Burman på Änghaga Islandshästar...

Årets bild?

Ridhusshower och uppvisningar är både vanligt och populärt inslag på Island så här på vårkanten innan utomhussäsongen drar...