Islandshästarna tillbaka till Falsterbo Horse Show 7-8 juli 2020

Från 2019 års champagnetölt Foto: Fredrik Jonsving

I år kommer publiken på Falsterbo Horse Show få se ännu mer av islandshästarna. 2019 var första året islandshästarna syntes på tävling. Då tävlade deltagarna i elitklass – ”Falsterbo Icelandic Power” och i öppen klass. Nytt för i år är att även ungdomarna kommer att få tävla.

   – Ungdomarna är sportens framtid så det är vi mycket glada för, säger Rebecca Holmström, tävlingsledare för islandshästarna på Falsterbo.

Förra året gav Falsterbo Horse Show islandshästarna en chans att få tävla på den traditionsrika tävlingsveckan. Och då gjorde islandshästarna succé. Det var så många i publiken att inte läktarna räckte till, folk stod till och med i gångarna för att få se tävlingarna.

– Inte bara arrangörerna utan även sponsorerna blev imponerade av den stora publikmassan och det märks att de börjar förstå att vår sport börjar bli riktigt stor, förklarar Rebecca.

Falsterbo
Linnea Vaas och Brodir fra Slippen under förra årets Falsterbo  Foto: Fredrik Jonsving

Agria är tävlingarnas huvudsponsor.

I Elitklasserna med inbjudna ekipage kommer publiken att få se 4-gång, 5-gång och tölt, i de öppna klassern 4-gång och tölt och i ungdomsklassen 4-gång. Alla klasserna rids som finaler.

Ekipagen i de öppna klasserna är de som ligger högst i Falsterbos rankinglista, alla officiella tävlingar världen över räknas som kval. Vill man vara med anmäler man sig senast 10 dagar efter avslutad tävling och betalar en anmälningsavgift. Skulle man inte kvala in återbetalas avgiften. Åtta ekipage i varje klass kvalar till Falsterbo.

Nu ser vi fram emot tävlingarna som går av stapeln på den internationella dressyrarenan!

Här hittar du mer information: www.falsterbohorseshow.com