Clinic med ridkonstens A-Z samt galashow på södra Island.

Date:

Ifall du är på Island den 8 februari så kan du passa på att gå på en storslagen clinic som heter Ridkonst A-Z eller Art of riding A-Z. Senare på kvällen blir det en storslagen galashow.
 
Den portugisiska mästaren Julio Borba kommer att leda clinicen, assisterad av Olil Amble och Bergur Jónsson, Gangmyllan. Clinicen börjar 11.00 och beräknas hålla på till 16.00.
Eventet går av stapeln på Fákasel i Ölfus, som ligger mellan Hveragerdi och Selfoss på södra Island, ca en halvtimme från Reykjavik.
Clinicen handlar om hur man tränar hästen från en riktigt ung ålder till en äldre mycket välutbildad häst.
Julio har tränat och utbildad isländska ryttare i  tolv år och har gjort ett stort avtryck i hur man tränar islandshästen både på Island och i övriga Europa. 
Något Julio är känd för, utöver att vara en väldigt bra tränare, är att han undervisar sina elever efter deras egna förutsättningar. 
Det finns en tydligt röd tråd genom alla hans övningar. Alla som rider på clinicen har tränat för Julio Borba under många år.
 
 
 

Under galashowen kommer publiken att få njuta av en fantastiskt föreställning kring hästar i kombination med vacker musik. Vackra och spännande scener presenteras av Haflidi Halldórsson, Júlio Borba, Olil Amble och Bergur Jónsson. 

I en unik kadrilj visar flera av Islands mest skickliga ekipage  islandshästens alla gångarter i olika övningar, “dirigerade” av Júlio Borba.

Restaurang finns på Fákasel.

Biljetter hittar du på tix.is, The Clinic A-Z Nútíma reiðlist

 

Julio Borba på Iberiska hästfestivalen
Foto: Yvonne Benzian/ishestnews.se
 
 

Share post:

Related articles

Hingstadventskalendern lucka 5: Gneisti från Lermansbo

I lucka fem hittar vi fyrgångshingsten Gneisti från Lermansbo (Hrafnaxi frá Vestra-Geldingaholti u. Mysla från Stenholmen ue. Fylkir frá...

Hingstadventskalendern lucka 4: Fengur från Backome

I lucka fyra hittar du Fengur från Backome (Álfur frá Selfossi u. Fjola frá Kirkjubæ ue. Hrodur frá...

Hingstadventskalendern lucka 3: Björgúlfur frá Þverholti

På plats tre, eller snarare plats 22 med 16 betalda stoavgifter hittar vi hingsten Björgúlfur frá Þverholti (e. Ljósvaki...

Intervju med Arnar Bjarki Sigurdarson som berättar om träning, undervisning och massor av annat spännande!

Många av oss har beundrat Arnar Bjarki Sigurdarson när han tävlat på Landsmót och Meistaradeild. Han rider väldigt...