Clinic med ridkonstens A-Z samt galashow på södra Island.

Date:

Ifall du är på Island den 8 februari så kan du passa på att gå på en storslagen clinic som heter Ridkonst A-Z eller Art of riding A-Z. Senare på kvällen blir det en storslagen galashow.
 
Den portugisiska mästaren Julio Borba kommer att leda clinicen, assisterad av Olil Amble och Bergur Jónsson, Gangmyllan. Clinicen börjar 11.00 och beräknas hålla på till 16.00.
Eventet går av stapeln på Fákasel i Ölfus, som ligger mellan Hveragerdi och Selfoss på södra Island, ca en halvtimme från Reykjavik.
Clinicen handlar om hur man tränar hästen från en riktigt ung ålder till en äldre mycket välutbildad häst.
Julio har tränat och utbildad isländska ryttare i  tolv år och har gjort ett stort avtryck i hur man tränar islandshästen både på Island och i övriga Europa. 
Något Julio är känd för, utöver att vara en väldigt bra tränare, är att han undervisar sina elever efter deras egna förutsättningar. 
Det finns en tydligt röd tråd genom alla hans övningar. Alla som rider på clinicen har tränat för Julio Borba under många år.
 
 
 

Under galashowen kommer publiken att få njuta av en fantastiskt föreställning kring hästar i kombination med vacker musik. Vackra och spännande scener presenteras av Haflidi Halldórsson, Júlio Borba, Olil Amble och Bergur Jónsson. 

I en unik kadrilj visar flera av Islands mest skickliga ekipage  islandshästens alla gångarter i olika övningar, “dirigerade” av Júlio Borba.

Restaurang finns på Fákasel.

Biljetter hittar du på tix.is, The Clinic A-Z Nútíma reiðlist

 

Julio Borba på Iberiska hästfestivalen
Foto: Yvonne Benzian/ishestnews.se
 
 

Share post:

Related articles

Hugo och Tindra-Li gick SIFs avelsvisarkurs för unga

Den 15 september samlades tolv ungdomar på Stenholmen för att gå SIFs avelsvisarkurs för unga, steg 1. Deltagarna...

Sofia Bengtsson och Frida Dahlén har tävlat på Landsmót i storm och regn på tvären

Nu fortsätter vår serie med svenska ryttare som ridit Landsmót med Sofia Bengtsson och Frida Dahlén, som båda fått känna på...

Resultat och bilder från Umeå icelandichorse Meeting

I helgen gick Umeå Icelandichorse Meeting av stapeln med pompa och ståt. Många fina ekipage äntrade banan och...

Umeå Icelandichorse Meeting: Intervju med Gummi Einarsson

Just nu pågår ett av årets största islandshästarrangemang i norra Sverige. Umeå Icelandichorse Meeting och Ishestnews har fått...