Ida Albinsson och Jennifer Hjorthejm representerade Sverige på årets FEIF Young leader seminar

Date:

Gänget på FEIF Young Leader seminar
foto: Kathi Haider

1-3 april gick FEIF Young Leader seminar av stapeln. 18 unga vuxna från 8 olika länder möttes i Wien. Från Sverige reste Ida Albinsson och Jennifer Hjorthejm, representanter från SIFs ungdomssektion. Ishestnews har fått en pratstund med Ida.

Temat för semniariet var Digital networking in the Equine sector.

– Vi fick besöka ett stall med hästdroskor som är en vanlig företeelse på Wiens gator.

– Det finns många fördomar om just hästdroskor och stallet vi var på, Fiaker Paul, är väldigt noga med sina hästar och med djurskydd, förklarar Ida.

Fiaker Paul använder sociala medier för att förmedla hur de tar hand om sina hästar så att allmänheten får en insyn i deras verksamhet. Samma dag stod också en workshop om GDPR och datasäkerhet på programmet.

– En jurist vägledde oss i hur vi ska tänka och vad vi har för rättigheter och skyldigheter.

En av tankarna med seminariet är också att ha teambuilding mellan de olika Europeiska länderna.

– Vi passade på att utbyta idéer och erfarenheter.

Under de tre seminariedagarna fanns det också utrymme för att ha kul.

– Vi var ute och åt tillsammans och på lördagen hade vi en ”scavage hunt”, en skattjakt där vi sprang runt i hela Wien. Det var jätteroligt.

FEIF är arrangör för seminariet och ungdomssektionen i det Österrikiska Islandshästförbundet hade organiserat det hela. Med var också svenska Maja Borg som är ungdomsansvarig inom FEIF.

– Jag tycker att det var en perfekt blandning mellan häst, ungdomsarbete och att umgås socialt, menar Ida.

Hon berättar också att det fanns utrymme för nätverkande och de olika representanterna för de nordiska länderna pratade om att knyta kontakter och samverka. 

Vi tackar Ida för den här rapporten!

 

Share post:

Related articles

– Just nu rider jag mycket i grundgångarterna och försöker få hästarna mer ridbara och lösgjorda, säger Madelen Johanson

Madelen Johanson tävlar både islandshäst på Elitnivå och dressyr på varmblod. Nyligen var vi på en heldagsclinic med henne...

Jóhann Skúlason förlorar sitt domsmål

M Nyligen dömdes det i Jóhann Skúlasons mål där han överklagat isländska ridsportförbundets beslut att utesluta honom från landslaget....

Lollo planerar att tävla Týr och nya tävlingshästen Aron

Louise Löfgren är en van tävlingsryttare sedan barnsben. Hon är uppvuxen med islandshästar på Raudhetta Gård som hon...

Hjärnan, kunskap och riktigt bra hästar är avlarens bästa vän! En pratstund med Olil Amble om avel, tankar kring visningar och annat.

Olil Amble och Bergur Jónsson bor på gården Sydri Gegnishólar där de bedriver sin hästverksamhet i företaget Gangmyllan....